Rundt 200 mennesker trappet opp på døra da Polarmuseet inviterte lege og forfatter Erik Sveberg Dietrichs til å holde bokforedrag om sin debutbok «På livets grense» tidligere i høst.

Det skulle vise seg å vekke tromsøværingenes interesse, og traff et annet publikum enn de faste gjengangerne på museet, ifølge daglig leder Silje Gaupseth.  

- Vi synes det er veldig artig at så mange viste interesse for foredraget. Vi traff nok et segment som handler mer om ekstremsportutøvere og turglade mennesker i Tromsø, og det er jo et ganske stort segment, sier hun fornøyd.

Måtte bytte sal

Gaupseth forteller at foredraget opprinnelig skulle finne sted på Polarmuseet i Tromsø, men at den enorme interessen gjorde at de endret mening. Der er det kun plass til en 60 stykker. 

 

- Vi så at forhåndsinteressen på Facebook-arrangementet var veldig stor. Det er jo ikke hugd i stein, men det var vanvittig mange som var interesserte, så vi tenkte at en større sal kunne bli nødvendig. Dermed flyttet vi arrangementet til museumssalen på Tromsø museum istedenfor, forteller hun.

Det var nok en god avgjørelse. Museumssalen rommer 179 mennesker, og ifølge Gaupseth var det rundt 20 personer som ble nødt til å snu i døra. Det var ikke plass til flere på grunn av brannforskrifter. 

Ønskereprise

Derfor arrangeres ønskereprisen 14. desember, der Dietrich igjen kommer til Tromsø for å snakke om overlevelse og kroppens reaksjoner i ekstreme forhold. Denne gangen på den originale lokasjonen - møtesalen på Polarmuseet.

Les også

Einar forvalter byhistorien: - Lokalhistorie begynner du å interessere deg for når du oppdager at du skal dø

 

Allerede nå er det rundt 100 personer som er oppførte som «interessert» på Facebook-arrangementet.

- Det er stor forskjell på «interessert» og faktisk å komme. Vi får se hvor mange som møter opp, men det er veldig fint å se at så mange er interesserte, sier Gaupseth.

Hun legger til at interessen for denne typen arrangement og tematikk er noe de vil ha i bakhodet når det kommer til fremtidige arrangementer.