Torsdag klokka 14.00: Deler ut 300.000 kroner på direkten

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Torsdag avslører Jens Johan Hjort hvilke frivillige organisasjoner som stikker av med 300.000 kroner fra Nordlys Plussfondet.

- Det har vært veldig mange gode søknader og vanskelig å plukke ut hvem som skal få støtte, sier Hjort, som er leder for juryen.

Torsdag skal han og resten av juryen avsløre hvem som får støtte i denne omgangen. Det skjer på en direkte TV- stream her på nordlys.no klokka 14.00.

Tre ganger i året

Nordlys Plussfondet deler ut 300.000 kroner hvert år til gode formål. Vanligvis deles det ut 100.000 tre ganger i året, men denne ganger er de to siste i 2017 og den første i 2018 slått sammen.

- Heretter legger vi opp til tre tildelinger i året, med søknadsfrister 1. februar, 1. juni og 1. oktober, forteller økonomidirektør i Nordlys, Anne Edholm, som også sitter i juryen sammen med  jurist Ingvild Jakobsen ved UiT og Nordlys-journalist Silje Solstad.

63 søkere

Man kan søke penger fra fondet ved å gå inn på nordlys.no. Denne gangen var det 63 søkere til midlene

- Hensikten er å hylle de mange frivillige ildsjelene som skaper engasjement, aktivitet og samhold i sine lokalsamfunn. Dette er frivillige og ideelle organisasjoner og lokale grupper som kan ha stor glede og utbytte av fondet, sier Edholm.

Kjøpte hjertestarter

Under forrige tildelingsrunde fikk blant annet IK Skjervøy 20.000 kroner til innkjøp av en hjertestarter til idrettshallen.

- Det vil komme hele bygda til gode. Idrettshallen er vår hjemmebane, og et samlepunkt for folk her. I tillegg til begivenheter knyttet til idrett, holder vi også arrangement her på 17. mai, sa lederen   i SIK Håndball, Cecilie Richardsen.

Idrettsklubben ønsket seg hjertestarter som en ekstra trygghet.

- Å ha en hjertestarter innenfor minutters rekkevidde vil absolutt bety en stor forskjell for oss, sa Richardsen.

Torsdag blir det offentliggjort hvem som får penger denne gangen.

Artikkeltags