Mandag skrev Nordlys om Team Nord-Norge-trener Eivind Arne Bjaaland, som sto frem med planene om å ta sitt eget liv som følge av depresjon etter ei ulykke i 2010.

Bjaaland uttalte at en hilsen fra Petter Northug jr. etter Tour de Ski i Bjaalands mørkeste periode, ble det positive vendepunktet.

Petter Northug jr. har vært gjennom en periode med enorm medieoppmerksomhet, etter promillekjøringen og den påfølgende dommen i forrige uke. Der ble han dømt til 50 dager i fengsel, 185.000 kroner i bot, og tap av retten til førerkortet.

Nå er Norges mest kjente langrennsløper gjennom tidene på treningsopphold i nord-italienske Val Senales.

Nordlys har fått kommentarer fra Petter Northug jr. gjennom manager Are Sørum Langås om Bjaalands historie, og hans positive faktor

- Jeg er glad for å kunne hjelpe, sier Petter Northug jr.

Skryter av Bjaaland

Hilsenen ble organisert av Bjaalands gode venn Jostein Vinjerui og landslagssmører Kristoffer Moan.

- Jeg husker ikke når det var, bare at signerte et startnummer under Tour de Ski, sier Northug.

Og forteller han kjente Eivind Arne Bjaaland fra perioden Team Nord-Norges assistenttrener bodde i Trondheim, fra 2000 og frem til 2009.

- Jeg husker han godt, blant annet fra sommerskiskole på Meråker. Eivind Arne hadde fantastisk god kjemi med alle de unge utøverne, sier Northug jr.

Bjaaland bodde i Trondheim i ni år frem til han flyttet til Tromsø høsten 2009.

- Gjennom skimiljøet traff jeg Petter ofte på 2000-tallet. I dag har vi ikke noe særlig kontakt. Han er blitt verdens største skiløper, med alt det medfører, og jeg hadde ulykka som gjorde at jeg trakk meg unna alle, sier Eivind Arne Bjaaland.

- Sterk historie

Northugs manager, Are Sørum Langås, husker også Bjaaland godt fra sommerskiskolen på Meråker.

- Det var ikke noen tvil om hvem som var deltakernes favorittrener under oppholdet. Eivind Arne var helt fantastisk med ungene og ungdommene på den skolen, sier Sørum Langås.

- Vi har faktisk hatt kontakt nylig. Jeg sendte han 25 autografkort fra Petter for bare ei knapp uke siden, som han skulle gi til ungdommene han trener, sier Sørum Langås.

Han fikk først vite om Bjaalands vanskelige tid etter at den var snudd.

- Det er en sterk historie. Jeg fikk ikke med meg at det sto dårlig til før han var godt på bedringens vei, sier Petter Northugs manager.