Norges Skiforbund tok mandag ut lagene til verdenscupåpningen i langrenn i Finland til helgen.

Tverrelvdalen IL fikk med to løpere i Finn Hågen Krogh og Petter Eliassen. Sistnevnte, opprinnelig trønder, meldte overgang til altaklubben foran denne sesongen etter at han flyttet til Alta sammen med tidligere langrennsløper Sigrid Aas.

- Vi følte at Petter gikk så fort på Beitostølen, både fredag og lørdag, at vi syntes det riktige var å ta han med nå, sier langrennssjef Åge Skinstad til Nordlys.

Fikk ledig plass på laget

Han legger ikke skjul på at Eliassen får sjansen på grunn av at landslagsløper Simen Andreas Sveen ikke reiser til Finland.

- Vi har sagt at vi prioriterer landslagsløperne i dette uttaket. Simen hadde topp ti-løp i verdencupen i fjor, men leverte ikke på Beitostølen. Han fant, i samråd med landslagssjef Trond Nystad, ut at det beste for hans del med tanke på verdenscuprennene på Lillehammer 5.-7.desemner, er å gå Norgescup på Gålå til helgen, ikke verdenscup, sier Skinstad.

- Vi hadde mer eller mindre regnet med Petter Northug i dette uttaket, og med Simen borte fikk vi en ledig plass på laget. Den går til Petter Eliassen, sier Skinstad.

Og mener det er et viktig signal til løperne utenfor landslag, at det er muligheter.

- Vi vil ha med det beste laget til enhver tid. Går du fort nok, så er sjansen der.

Forsvarte ikke uttak - får sjansen fordi han er landslagsløper

Samtidig mener han at dagens ordning også tar vare på landslagsløperne, som får flere sjanser, selv om de ikke leverer i enkeltrenn.

- Finn Hågen Krogh leverte ingenting på Beitostølen som tilsier at han skal gå verdenscup til helgen. Men vi vet har sett hva han har gjort på trening, og vet at han er god for noe helt annet. Når folk tenker seg om, så er de nok enige i begge delere, både rundt Finn Hågen og Petter, sier Åge Skinstad.