Person pågrepet etter å ha tatt seg inn i hus og truet beboere med øks

Artikkelen er over 1 år gammel

En person fikk et kutt i panna da naboen tok seg inn i vedkommendes bolig med øks, muligens på grunn av en tvist om en hund.

DEL

En person er pågrepet etter at han har tatt seg inn i et hus på Storsteinnes og truet beboere der med øks natt til tirsdag.

– Politiet fikk melding fra en beboer i huset. De hadde våknet av at hunden bjeffet. Mannen gikk for å sjekke, og traff altså naboen i gangen med øks, forteller oppdragsleder Siri Ellingsen til Nordlys.

– Det oppsto et basketak og beboeren i huset klarte å avvæpne inntrengeren. Han fikk et lite kutt i panna som følge av basketaket.

«Kjenning» av politiet

Politiet fikk beskjed om hendelsen 04.21, og var på stedet 04.46, opplyser Ellingsen. Her pågrep de mannen som hadde truet naboen med øks.

– Dette er en person vi kjenner litt fra før av.

Politiet tror det er en tvist om hunden som er årsaken til disputten. De så seg nødt til å bevæpne seg da de rykket ut på oppdraget.

Ennå i varetekt

Berit Svendsen, etterforskningsleder hos politiet i Målselv, Bardu og Balsfjord, forteller tirsdag formiddag at den pågrepne mannen ennå er i politiets varetekt.

– Vi er nødt til å få avhørt vedkommende, sier Svendsen.

Det er foreløpig ikke klart om det er aktuelt å fremstille mannen for varetektsfengsling. I mellomtiden undersøker politiet bakgrunnen for hendelsen, opplyser Svendsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken