Per-Willy Amundsen raser: - Dette er seksualisering av barn

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Onsdag skrev Nordlys om hvordan Finnsnes barneskole fra høsten vil tillate elevene å bruke burkini under svømmeundervisningen ved skolen.

Det synes statssekretær Per-Willy Amundsen (Frp) er helt ravende galt.

- Dette er det stikk motsatte av integrering.

- Men jeg synes faktisk det verste er at dette er snakk om barn, og en seksualisering av dem som ikke hører hjemme i et moderne samfunn.

- Opptrer feigt

Frp-politikeren understreker samtidig at han uttaler seg i kraft av å være fylkespolitiker i Troms, og ikke på vegne av regjeringen.

Videre har han heller ikke forståelse for argumentene om at dette kan bidra til å bedre deltagelsen på svømmeundervisningen ved skolen.

- Man har skoleplikt i Norge, og man er pliktig å delta.  Her opptrår kommunen og skolen rett og slett feigt ved at de ikke direkte konfronterer foreldrene med det at de faktisk må delta i undervisningen, sier Amundsen.

Han oppfordrer derfor Frps lokalavdeling til å løfte dette opp på kommunepolitisk nivå.

Han får derimot ikke støtte fra kollega Øyvind Korsberg:

LES OGSÅ: Frp-Korsberg støtter burkini-skolen: – Det finnes langt viktigere hensyn å ta enn plagget

- Forstår til en viss grad

Men skal ifølge ordfører i Lenvik kommune, Geir-Inge Sivertsen, blir ikke det aktuelt med det første.

- Min umiddelbare reaksjon på dette er at det er ivaretakelsen av hensynet til at disse barna skal få svømmeundervisning som er det viktigste, sier han.

Når han blir framlagt uttalelsene til Per-Willy Amundsen sier han samtidig at han til en viss grad skjønner argumentasjonen til statssekretæren.

- Rent personlig synes jeg det er rart at disse foreldrene i større grad ikke kan tilpasse seg forholdene i landet de lever i. Men når ting er slik de er mener jeg det aller viktigste er å sikre at disse barna får undervisningen de trenger, sier Sivertsen.

- Svømmeundervisning viktigst

Han sikter da også til drukningsulykker hvor innvandringsbarn har omkommet.

- Det politiske ansvaret er jo å utvise skjønn i slike saker. Og mitt ståsted er at det overordnede formålet må være å sikre svømmeundervisning, også til innvandrerbarn, mener ordføreren.

Og saken har ikke vært helt fri for politisk oppmerksomhet.

I et møte med utvalget for oppvekst og kultur i Lenvik kommune ble det stilt spørsmål ved hvem som skulle betale for burkiniene.

- Spørsmålsstillingen ble jo da besvart med at det er elevene selv som må betale for svømmemateriellet. Utover det har ikke saken blitt behandlet hos oss, og det er vel heller ikke planer om å gjøre det, sier Sivertsen.

- Fint tiltak

Gruppeleder for SV på fylkestinget, Ellen Øseth, ser heller ingen grunn til at man skal gjøre det.

- Jeg tenker mest at det er media som hauser dette opp og gjør det til en mye større sak enn det egentlig er, mener Øseth.

- Og i utgangspunktet synes jeg dette høres ut som et veldig fint tiltak for å sikre at alle elevene skal kunne ha svømming, legger hun til.

Samtidig ønsker hun at det ikke skulle vært nødvendig.

- Jeg er for eksempel veldig skeptisk til tiltak som at jenter ikke skal dusje etter gymmen. Men jeg skjønner jo at dette er midlertidige tiltak, og at man må gjøre det man kan for at jentene skal kunne delta i undervisningen. For det er jo et enormt kroppspress blant unge jenter, sier SV-politikeren.

- Islamistisk

Innvandringstalsmann i Frp, Mazyar Keshvari, på sin side svært kritisk til burkinitiltaket.

- FrP advarer på det sterkeste og tar avstand fra ettergivenhet for radikal islam og symbolbruk skal få innpass i norsk skole, slik det har på Finnsnes skole i Troms. Burka, niqab, burkini og andre heldekkende plagg som er en del av den radikale islamistiske uniformeringen høre ikke hjemme i vårt siviliserte samfunn, spesielt ikke på skolene. Å seksualisere barn i tråd med perverst islamistisk kultur er svært alvorlig og vil kunne få ekstreme utslag som barneekteskap, noe som også er tillat for islamister, skriver Keshvari i en epost til Nordlys, og fortsetter:

- Dette er en form for totalt misforstått toleranse som skaper intoleranse og segregering. Det er spesielt viktig i en tid der det har kommet svært mange asylsøkere, flyktninger og migranter til Norge at vi står opp for de verdier samfunnet vårt er tuftet på, og under ingen omstendigheter gir etter for islamistisk særkrav. De som kommer til Norge gjør de av fri vilje og må tilpasse seg det norske samfunn, ikke omvendt. Vi må virkelighetsorientere de som har kommet hit og sørge for at de etterkommer norske lover, regler og levesett, ikke gi etter for uskikk, intoleranse, ekstremismen og ukultur de som har tatt med seg, mener Keshvari.