Gå til sidens hovedinnhold

Slik feirer fiskeriministeren jul

Artikkelen er over 5 år gammel

Koser seg med stortingsmelding.

Nærings- og fiskeridepartementet gir på sine Facebook-sider et lite innblikk i fiskeriminister Per Sandbergs julefeiring.

Sandberg, som sammen med sin kone Line Miriam Sandberg bor på Silsand på Senja, reiste like etter utnevnelsen i forrige uke til Syden.

Sjømatindustrimelding

Der - det oppgis ikke nøyaktig hvor - nytes julen i sol og varme sammen med familien. Samtidig benytter Sandberg sjansen til å sette seg inn i fiskeripolitikk.

Med seg i strandstolen har Sandberg den ferske Sjømatindustrimeldingen som ble lagt frem i november.

Meldingen foreslår en rekke tiltak som skal bidra til å styrke konkurransekraften til sjømatindustrien i Norge. Den har møtt kritikk blant annet fra Norges Råfisklag og journalisten Morten Strøksnes, som nylig vant Brageprisen for Havboka.

- Om forslagene gjennomføres, vil en liten økonomisk elite få kontroll over Norges havressurser, skrev Strøksnes i en kommentar som også ble publisert i Nordlys.

Begynner på scratch

Om Sandberg og regjeringen tar forslagene til følge, gjenstår å se. Overfor Dagbladet opplyste Sandberg like etter utnevnelsen at han begynner på scratch, og nå skal lære seg fagområdet fra grunnen.

- Jeg er sikker på at jeg vet mer om næringen om tre uker enn jeg vet nå, sa fiskeriministeren for en uke siden.

Nærings- og fiskeridepartementet minner samtidig om at man ikke bare må tenke på fag og sjømat i Facebook-meldingen.

- Det viktigste er å kose seg. Vi ønsker alle en riktig god jul!

Kommentarer til denne saken