Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker denne mannen som ny idrettspresident

Artikkelen er over 6 år gammel

Leder i Troms Idrettskrets, Knut Bjørklund, ønsker Per Rune Eknes som ny idrettspresident.

Det er styret i Norges Svømmeforbund som har spilt inn sin egen president som ny idrettspresident. Og når fra de støtte fra Troms.

- Uten at jeg har diskutert det med styret tror jeg at Per Rune kommer til å få støtte fra Troms. Han får i alle fall min stemme, sier Bjørklund

Overfor Bergensavisen bekrefter Eknes at han ønsker å gjøre en jobb for å snu omdømmet til norsk idrett.

Flere grunner

En annen kandidat til vervet etter Børre Rognlien er håndballforbundets Tore Tvedt. Hittil har han vært den største favoritten.

- Det er flere grunner til at jeg vil støtte Eknes. Han var konsekvent i OL-debattene og han har vært kritisk til mye av det som har skjedd i norsk idrett de siste årene. Dessuten har han ikke vært med i NIF-styret tidligere.

Eknes har allerede vært inne på intervju, og han er tydelig på at han ønsker å gjøre en forskjell.

- Prosessen omkring OL-søknaden, Petter Northug-saken, det er gud bedre meg nok av negative ting å peke på. Jeg vil gjerne gjøre en jobb for å få opp omdømmet til norsk idrett, sier han til BA.

Folkelig

I løpet av perioden som president, har Børre Rognlien fått kritikk for å være for lite folkelig — noe Eknes er helt uenig i.

- Faktum er at du skal lete lenge etter en mer folkelig type enn ham, sier Eknes til Bergensavisen.

Likevel er det et tydelig skille mellom Rognlien og Eknes. Sistnevnte er kjent for å prate rett fra leveren.

- Mine kvaliteter får andre uttale seg om, men ja, jeg er en type som ikke liker å gå rundt grøten. Jeg er direkte og rett fram. Folk får ta meg som jeg er, men min erfaring er at alle er av kjøtt og blod, og det går an å snakke med alle, sier han.

- Jeg tror at Eknes er en person som kan samle norsk idrett, mener Bjørklund.

Valgkomiteens innstilling kommer tidligst etter påske, har komitéleder Tove Paule tidligere sagt til NTB. Idrettstinget er i år lagt til Trondheim og går fra 5. til 7. juni.

Kommentarer til denne saken