Gå til sidens hovedinnhold

Per Egil traff «Askepott» på byen. Det var bare et problem …

Artikkelen er over 6 år gammel

Ber publikum om hjelp til å finne henne.

Da finnmarkingen Per Egil Eira møtte damen med det «vanvittig røde håret og det vanvittig pene smilet» ute på byen lørdag, skjedde det bare noe. Smil ble utvekslet. De snakket sammen, danset sammen og lo sammen.

– Jeg traff «Askepott». Vi danset hele kvelden. Etter den siste dansen utestedet la opp til, slo de av musikken, men vi ville ikke at kvelden skulle ende så tidlig: Vi danset videre uten musikk, forteller han til Finnmark Dagblad.

De lagde til og med middagsplaner sammen, før de forlot utestedet Galleri Alta.

– Jeg er kjent for å lage veldig godt røykakjøtt. Vi snakket sammen om å ha det til middag, sier han.

Håp om å møtes igjen

De skiltes da han sendte henne hjem med en drosje mens han selv tok egen drosje til seg. Så var det bare å glede seg til neste møte med henne. Det var bare et problem …

– Søndag morgen begynte jeg å tenke på dama. Så kom man det viktige punktet med navn … Det husket jeg ikke lengre, sier han og oppgir følgende forklaring: 

– Jeg var ute på byen for første gang på veldig lang tid, og jeg hadde kanskje drukket litt for mye, sier han tørt.

Mangler «skoen»

Alta by er jo blitt så stor at det ikke lengre er gitt at Askepott og prinsen møter på hverandre tilfeldig på gaten, ifølge Per Egil Eira. Og han hadde jo ikke engang «skoen». Dermed måtte han ty til en heller uvanlig metode: Annonsere på en kjøpe-selge- side på Facebook. Der fikk han over 300 likes og mange ble tagget i innlegget. Når Finnmark Dagblad ringer og spør om han trenger hjelp, bare ler han og takker ja.

– Jeg hadde annonsen ute et døgn og fikk kjempe respons på den. Jeg har fått mange gode tips til hvem det kan være, men har ikke fått full klaff på den ennå, sier han.

Nå står han fram i avisen med glimt i øyet og håper publikum kan hjelpe han.

– Noen må jo ha lagt merke til oss.

Kommentarer til denne saken