Gå til sidens hovedinnhold

Pengene er sikret - Avinor går inn for utbygging på LangneS

Artikkelen er over 1 år gammel

Allerede denne måneden kan arbeidet med en ny terminal på Langnes gå i gang.

Avinor har besluttet å gå videre med utbyggingsplanene på Tromsø lufthavn Langnes. Det melder de i en pressemelding torsdag.

Det store inntektsfallet i luftfartsbransjen har de siste månedene sådd tvil om prosjektet kunne gjennomføres. Etter at Avinor fikk en ekstra bevilgning på fem milliarder kroner i revidert nasjonalbudsjett, er planene imidlertid igjen på skinner.

Lufthavnsjef på Langnes, Ivar Helsing Schrøen, kan puste lettet ut.

– Det er klart det er veldig gledelig å få det formelle på plass igjen. Samtidig har vi også fått bekreftet at vi får midler til en del mindre prosjekter, sier Schrøen.

De mindre prosjektene omfatter blant annet en utbedring av sikkerhetskontrollen, en ny commuter-terminal for Widerøe-flyene som skal inn og ut av Tromsø og flere miljøtiltak rundt flyplassen.

Men den største usikkerheten var knyttet til den planlagte utbyggingen av en ny terminal på Langnes. I februar sa Avinor-styret opprinnelig ja til prosjektet, men koronasituasjonen har hatt enorme konsekvenser for luftfarten i Norge og Avinor.

– Tatt i betraktning den krisen både Avinor og resten av landet står i, så skal vi være veldig glad for at vi nå har sikret dette prosjektet. Det betyr stor aktivitet på flyplassen framover.

– Da blir det champagnefeiring igjen da?

– Det ble tre knekkebrød og en boks makrell.

– Det er gledelig for oss at dette videreføres som planlagt, til tross for inntektsbortfallet krisen har ført til, sier lufthavnsjef på Tromsø lufthavn Ivar Helsing Schrøen i pressemeldingen.

Allerede i løpet av mai håper Schrøen at man kan sende ut konkurransegrunnlaget for prosjektet. Men når spaden går i jorda, det tør ikke sjefen å spå.

– Det er planlagt ferdig i slutten av 2023. Det får vi holde oss til.

Kommentarer til denne saken