Ni prosjekter i Troms og Finnmark har fått tildelinger fra Statsskogmillionen – en ordning for å støtte friluftsprosjekt og bruk av naturen.

Tildelingene handler gjerne om utstyr til stirydding, klopplegging og merking av stier, men også tiltak som frisbeegolf, spikkesett, utedo og klatrevegg, melder Statskog i en pressemelding.

– Dugnadsånden har blitt satt under press gjennom pandemien, men søknadsmassen vår tyder på stor virketrang i lag og foreninger landet rundt. De er også imponerende flinke til å få mye ut av lite, og står på for å skape attraktive lokalsamfunn, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad i pressemeldingen.

I Tromsø kan friluftsfolket se frem til en ny gapahuk ved Molnes på Kvaløya. Det er Tromsø jeger og fisk som står bak søknaden. De har hytte her, i et naturskjønt område mellom Kaldfjord og Skulsfjord.

Tildelinger i Troms og Finnmark

Balsfjord: Fem tusen til flytevester

Lyngen: Bålpanne til velforening

Målselv: Ti tusen støttekroner til gapahuk

Senja: Utvidelse av skiløyper

Tjeldsund: Benker og bord i Tjeldsund

Bardu: Tilskudd til samlingsplass ved klubbhuset

Salangen: Synliggjøring av nærturer

Storfjord: Bidrag til utedo

Tromsø: Ti tusen til gapahuk


«Statskogmillionen» er en nasjonal støtteordning med små og mange støttebeløp spredt ut over hele landet, med samlet utbetaling årlig på en million kroner. Ordningen ble opprettet våren 2017. Fem millioner har nå gått til om lag 800 tiltak for friluftsliv i Norge.