AVISA NORDLAND: – Det er sterke krefter utenfra som gjør at saken blir utsatt for tredje gang.

Det sier lederen av Stortingets helse- og omsorgskomite, Olaug Bollestad (Krf) til Dagens Medisin.

Les også: UNN-leger sendte ut advarsel til styret i tolvte time: - Et forsøk på å påvirke i siste øyeblikk

 – At dette igjen stoppes for tredje gang når det kun er ett senter mellom Trondheim og Kirkenes kan jeg ikke skjønne. Jeg mener at sakspapirene som er lagt frem, og innstillingen som er gjort, bør tilsi at man skulle kunne vedtatt PCI i Bodø, PCI-behandling uten kirurgisk «backup», sier hun videre.

Hun kritiserer overfor Dagens Medisin måten fagmiljøene ved UNN har operert på:

– At det kommer flere innspill til styrets medlemmer utenom vanlige høringsinnspill og som ikke følger vanlige rutiner, tidsfrister, høringsmuligheter og innspillsrunder er for meg ubegripelig. Det undergraver tilliten til foretaksmodellen, sier Bollestad til fagbladet.

– Mangler styret ryggrad, etter din mening, når de etter så mange omganger ikke greier å ta en avgjørelse? 

 – Jeg vil ikke si at det er mangel på ryggrad, men det er mangel på vilje å skjære igjennom i styret. Når man vet hvor mye minuttene teller for å få åpnet en koronararterie, så betyr tid og avstand mye.

– I hvilken grad mener du dette tyder på at styret ikke har tillit til Vorland? 

– Jeg mener at Vorland har lagt frem en balansert sak, men at sterke krefter utenfra gjør at saken blir utsatt for tredje gang. Da må styret faktisk se hele foretaket, forholde seg til de høringer og prosesser som har vært i åpenhet, slik at det også skaper tillit i miljøet i Bodø, sier hun til Dagens Medisin.