Gå til sidens hovedinnhold

Påvist e-coli i drikkevann på Skjervøy: – Alle må koke drikkevannet

Klar melding fra kommunen etter bakteriefunn i drikevannet.

Skjervøy kommune opplyser at det er påvist e-coli i en vannprøve fra vannverket på Skjervøy.

«Prøven ble tatt kl 07.00, tirsdag, og prøveresultatet forelå i dag kl 15.00. Det vil foreligge flere prøveresultat i morgen, og det vil bli tatt ytterligere prøver i dagene framover», skriver kommunen i en pressemelding.

Innbyggere på Skjervøy er varslet via sms.

«Det er sendt ut varsling til innbyggerne om kokepåbud på drikkevann inntil videre. Driftsavdelinga innen vann og avløp har igangsatt varsling i henhold til rutinene. Avdelinga er også ute på visuelle befaringer, både ved vannbehandlingsanlegg og ved drikkevannskilde», skriver kommunen videre.

Ordfører Ørjan Albrigtsen sier til Nordlys at det vikgtigste folk nå gjør er å koke drikkevannet. Det gjelder alle som på tettstedet Skjervøy, understreker han.

Kommunen har samtidig tilsatt mer klor i drikkevannet.

«Dette vil ikke være farlig, men innbyggerne vil kunne merke klorlukt», heter det i kommunens pressemelding.

Dette er E-coli

Ifølge Norsk Helseinformatikk (NHI) er E-coli (Escherichia coli) et fellesnavn på en gruppe bakterier som forekommer normalt i store mengder i tarmsystemet til dyr og mennesker.

Bakteriene er ofte nyttige i fordøyelsesprosessen, men det finnes også varianter av bakterien som kan forårsake sykdom hos mennesker.

«I de fleste tilfeller er tilstanden ufarlig, men en sjelden gang kan infeksjonen få et mer alvorlig forløp», skriver NHI på sine nettsider.

Symptomer på e-coli-smitte er diaré som etter hvert går over i massiv, blodig diaré som varer i 4 til 10 dager, skriver nettstedet videre.

Kommentarer til denne saken