Gå til sidens hovedinnhold

Påsken avsluttes med et plask - kan komme over 40 mm enkelte steder

Artikkelen er over 2 år gammel

Kan komme over 40 millimeter enkelte steder i Troms det neste døgnet.

Regnværet som har preget 2. påskedag i Nordland vil komme inn over Troms mandag ettermiddag og kveld.

– I og med nedbørsområdet blir liggende i ro over området en stund, kan det komme over 20 millimeter i store deler av fylket og over 40 millimeter på de våteste plassene, opplyser vakthavende meteorolog Roar Inge Hansen i Storm.

Økt skredfare

På grunn av den ventede nedbøren og mildværet har NVE oppjustert skredfaregraden til fire – stor – i Tromsø, Lyngen og Nord-Troms tirsdag.

«Lokalt ustabile forhold pga. fokksnø høyt til fjells. Om kvelden vil stigende temperatur og regn gi økende fare og mulighet for naturlig utløst skred», skriver Varsom.no.

Regnværet vil vedvare til tirsdag.

– Vi får en lang periode med regn frem til tirsdag ettermiddag eller kveld, sier Hansen.

Trøsten er at prognosene ser langt bedre ut mot slutten av uka.

Kan få 15 grader

– Onsdag begynner et høytrykk å bygge seg opp nordover mot Barentshavet. Det blir en del skyer, men oppholdsvær. Torsdag blir det fint vær, og det kan bli litt høyere temperaturer. Hvis sola tar tak, kan man komme opp i 15 grader i Troms. Det er i hvert fall en mulighet for mer vårlige forhold, sier Hansen.

Fredag kan også bli fin, men helga er foreløpig litt usikker for Troms’ del.

– Det kommer litt an på om det blir nordlig eller mer nordøstlig vind. Får vi det siste, kan det fine været vare gjennom helgen. Men det blir da litt kjøligere igjen, og vi er nok tilbake under 10 grader, sier meteorologen.

Kommentarer til denne saken