Sjekk prestens herlige påske-stunt

Artikkelen er over 3 år gammel

Han ville fortelle hva som skjedde i påsken på en morsom måte. Resultatet ble en musikkvideo der presten rappet.

DEL

- 500 visinger? Er det sant!?

Slik reagerer musiker og daglig leder i Metodistkirken på Finnsnes, Roy-Frode Løvand, når han får høre hvor mange som har sett videoen hans på Youtube.

Da er det bare noen timer siden la ut filmen, der han med hjelp av rapping summerer opp hvorfor vi markerer påsken. At så mange klikket inn på nettsiden for å se den, hadde han ikke regnet med.

Sang for menigheten

Det hele startet med at Løvland på lørdagskvelden satt seg ned for å planlegge søndagens gudstjeneste. Tidligere på dagen hadde han hørt et radioprogram der barn svarte på hvorfor vi feirer påsken.

- Der var det mange rare svar. Jeg tenkte at jeg kunne bruke videoen i gudstjenesten for så å summere opp hva som egentlig er grunnen. Så var jeg i godt humør da, og begynte å tenke og leke med tanken om å lage en sang. Jeg startet å skrive på en tekst og fant noe musikk på internett som passet bra.

Sangen fremførte han for menigheten dagen etter.

- Det var nok ikke mange som ble overrasket over at jeg sang, for det gjør jeg ofte. Men responsen var veldig god. Jeg visste også at det kom til å være mange barn i kirken den søndagen, og jeg tror de synes det var veldig gøy.

Senere samme dag bestemte Løvland og kona seg for å spille inn sangen på video, og etter litt klipping og finpussing, la han den ut på internett.

- Jeg synes selv at dette var gøy, og tenker at hvis det det kommer fra hjertet, så berører det kanskje andre også.

Løvland er for tiden utnevnt prest, noe som betyr at han kan fungere som prest i Metodistkirken mens han er under opplæring. At han bruker musikk i arbeidet sitt er kanskje ikke så overraskende. Løvland har nemlig mange år bak seg som musiker og har gitt ut flere album. 

Veldig gøy

At så mange har sett en musikkvideo der han synger om hva som skjer i påsken, synes Løvland er veldig artig.

- Jeg tenker at det er veldig bra. Når vi markerer påske, jul eller en spesiell dag, synes jeg vi bør vite hvorfor vi gjør det. Samtidig har jo dette en underholdningsverdi og det var veldig gøy. Så da fikk jeg laget noe morsomt og noe om påsken samtidig. To fluer i en smekk.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken