- Det er blitt et forferdelig fokus på kroner og øre, og ikke på at ting skal fungere

Per Inge Søreng, nestleder i helse- og omsorgsutvalget

Per Inge Søreng, nestleder i helse- og omsorgsutvalget Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Politikere i Lenvik slakter pasienttransporten i Midt-Troms.

DEL

Ikke gå glipp av noe! Få tilgang til Nordlys+ her!

I en uttalelse fra utvalget for helse- og omsorg i Lenvik kommune uttrykkes stor bekymring for dagens ordning med pasienttransport, som man mener ikke fungerer på en forsvarlig måte for brukerne.

- Stadig kommer det signaler om feil og svakheter. Kommunikasjon, feilberegninger med kjøretid, for seint varslede turer og lange ventetider for samkjøring skaper en meget lite tilfredsstillende situasjon for pasientene, lyder det i uttalelsen. 

- Totalt uholdbart

Nestleder i utvalget, Per Inge Søreng, sier man har tatt opp saken før, men at problemene fortsatt er der.

- Vi får en rekke klager og henvendelser om dette. Vi mener man må se på avtalen om pasienttransport på nytt. Det er blitt et forferdelig fokus på kroner og øre, og ikke på at ting skal fungere for folk, sier Søreng.

Det dårlige opplegget går også ut over de som jobber i helsevesenet. I uttalelsen peker man på at turer som varsles for seint til drosjer av reisekontoret, gjør at timer hos lege, fysioterapeut o.l. må avlyses. Også UNN rammes ved at folk ikke kommer til timer de er satt opp på. «Pasient og behandler opplever situasjonen som totalt uholdbar», lyder det i uttalelsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken