Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Tromsøs verste parkeringer: - Mange tar overhodet ikke hensyn

Artikkelen er over 3 år gammel

Facebook-gruppe samler noen av tromsøværingens største parkeringssynder. Fagsjef i Tromsø parkering er ikke overrasket over det han ser.

«En hyllest til alle vanvittige parkeringer som gjøres i Tromsø», heter det i introduksjonen til Facebook-gruppa «Elendig parkering Tromsø». Til tross for at gruppa ikke enda har nådd ut til så altfor mange tromsøværinger, er det godt med bevismateriale tilgjengelig.

For det er liten tvil: Tromsø er, i likhet med de fleste andre byer i landet, full av oppsiktsvekkende feilparkeringer.

- Siden er til ære for alle som ikke kan lese enkle skilt, eller forstår handikapmerket, sier grunnleggeren av gruppa, Thomas Paulsen.

Han har selv delt flere av bildene på gruppa (se noen av de mest elendige parkeringene i bildeserie under).

Variantene eller flere. En gjenganger er ulovlig bruk av handikapplasser. En annen er parkeringer som går over flere plasser. Andre parkeringer er verre, der man står i veien for både trafikk og fotgjengere.

- Mye tull

Fagsjef i Tromsø parkering, Tore Bentzen, er ikke spesielt overrasket over bildene Nordlys viser ham. Parkeringsvaktene i Tromsø ser mye rart.

- Det er mye tullparkeringer, sier Bentzen.

- Bildene viser at mange overhodet ikke tar hensyn til andre bilister eller omgivelsene. De parkerer i kjørebaner i parkeringshus og blokkerer både to og tre handikapplasser.

Men det fagsjefen reagerer mest på er parkeringene som åpenbart utgjør en fare. På et av bildene ser du en bil som blokkerer inngangen på et kjøpesenter.

- I en nødsituasjon, enten der man må evakuere senteret eller nødetater må komme til, kan en slik parkering rett og slett være livsfarlig. Det kan få kjempekonsekvenser.

Bildeserie

Se bildene: Tromsøs dårligste parkeringer

 

- Stadig nye varianter

Tromsø parkering har mellom 15 og 17.000 parkeringsgebyr i løpet av et år. De fleste av dem skyldes manglende betaling av parkeringsavgift eller mer tilforlatelige feilparkeringer, forklarer Bentzen. 

- Men så har du de som parkerer feil mer bevisst. De som parkerer der det er mest hensiktsmessig for dem der og da,

Og folk reagerer.

- Andre bilister blir forbannet over dette. Vi får ofte telefoner fra publikum der de forteller om parkeringer som er helt på trynet.

- Blir du noen gang overrasket over hva du ser lenger?

- Jeg tror jeg har sett alt, men så viser det seg gang på gang at jeg tar feil. Det er stadig nye varianter.

Kommentarer til denne saken