Gå til sidens hovedinnhold

De skulle bare se barna sine spille fotball - fikk «gul hilsen» i frontruta

Artikkelen er over 3 år gammel

En hel haug med fotballforeldre fikk seg en ubehagelig overraskelse i løpet av SOL-cupen i Storelvahallen på Kvaløya tidlig søndag ettermiddag. For mens de var inne og så sine håpefulle spille fotball, kom Tromsø Parkering og delte rundhåndet ut bøter til en rekke biler som sto langs veien i mangle av neon bedre plass å parkere.

- Jeg tipper i alle fall 40 biler fikk bøter, sier en av de som fikk en «gul hilsen» i frontruta.

900 kroner

- Det kunne i alle fall stått på døra i hallen at det ikke var lov til å parkere der. Det er sagt at det ble opplyst over høyttaleranlegget, men det er ikkje så lett å høre alt i støyet i hallen.

Da han kom ut hadde han fått 900 kroner i bot.

- Hvis det nå var en dag de ikke trengte å gi bøter, så var det vel denne, sier mannen til Nordlys.

Må ta ansvar

- Vi er satt til å forvalte parkeringsreglement. Om det er et arrangement for barn, for voksne eller i Tromsø sentrum spiller ingen rolle. Man må forholde seg til de reglene som gjelder, sier daglig leder i Tromsø Parkering, Tore Harry Paulsen.

Han hadde ikke hørt om episoden da Nordlys snakket med ham søndag ettermiddag.

- Man kan gjerne være uenig i at man har parkert sånn eller slik, men har man parkert i strid med regelverket, må man ta ansvar for det. Det gjelder trafikksikkerheten og fremkommeligheten. De som parkerer må tenke på at også andres unger går der, sier Paulsen.

- Jeg har full forståelse for at folk kan være uenig i en ileggelse. Om de er det, kan de klage, sier han.

Kommentarer til denne saken