Gå til sidens hovedinnhold

Med dette sleipe trikset prøver folk å lure parkeringsvaktene

Artikkelen er over 6 år gammel

Tromsø Parkering: - Vil ikke anbefale folk å forsøke dette.

Tromsø Parkering har sett det en rekke ganger: Folk tar vare på gamle parkeringsbøter og legger dem i ruta når de ikke er sikre på at de parkerer lovlig. Håpet er at parkeringsvaktene skal konkludere med at sjåføren allerede har fått bot og gå videre.

Har god oversikt

- Dette har holdt på en god stund, med jeg tror ikke det er det smarteste man kan gjøre, sier Tore Bentzen, fagsjef i Tromsø Parkering.

Ifølge Bentzen har nemlig vaktene i Tromsø Parkering god oversikt over hvor de andre på jobb har kontrollert og hva som har skjedd i løpet av arbeidstiden.

- Vi møtes to eller tre ganger om dagen, og da går vi gjennom hvilke områder vi har vært i, og hva som er blitt gjort der. Jeg skal ikke si at vi tar alle som forsøker dette trikset, men som oftest vil det nok ikke fungere.

Se også: Bilist bøtelagt to ganger - på 40 minutter

Flere bøter

Han forteller at om noen har en gammel parkeringsbot i vinduet, og det blir oppdaget, blir det to bøter liggende igjen etter at parkeringsvaktene er ferdige. Det finnes også tilfeller der folk prøver å være forut parkeringsvaktene og at det alt ligger to eller tre bøter i vinduet når vaktene kommer. Slik at vaktene tenker at personen har forsøkt seg, men blitt tatt.

- Vi har et eksempel på en som til slutt hadde fire bøter liggende i frontruten.

Tore Bentzen, fagsjef i Tromsø Parkering, tror ikke bilistene klarer å lure parkeringsvaktene. Foto: Astrid Øvre Helland

- Skjer hele tiden

Tromsø Parkering skriver årlig ut rundt 15.000 parkeringsbøter.  En parkeringsvakt Nordlys treffer på i Tromsø sentrum forteller at hun ofte møter på folk som forsøker å sno seg unna ved å legge en brukt parkeringsbot i vinduet.

- Det skjer hele tiden, sier parkeringsvakten, som ikke ønsker å å stå frem med navn.

Hun forteller at det er enkelte steder i sentrum det skjer oftere enn andre.

- Men hvor det er ønsker jeg ikke si.

I tillegg til at folk gjenbruker gamle parkeringsbøter, finnes det tilfeller der folk får bøter, flytter bilen, for så komme tilbake og stille seg på samme plass - med boten på frontruten.

- Det aller smarteste er bare å betale avgiften. Det koster mye mer å få bot enn å betale den 20-kronen i avgift, sier Bentzen.

Kommentarer til denne saken