Folket har talt – sjekk hvem flest vil ha med videre i TIL

Pål Vestly Heigre er ønsket med videre av 88 prosent av alle som avga stemme på nordlys.no. Det er klart mest av alle de ni spillerne med kontrakter som går ut etter årets sesong.

Pål Vestly Heigre er ønsket med videre av 88 prosent av alle som avga stemme på nordlys.no. Det er klart mest av alle de ni spillerne med kontrakter som går ut etter årets sesong. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Og se hvem de gjerne sier «takk for innsatsen» til.

DEL
 

Nordlys ba denne uka dere lesere om en vurdering rundt de ni spillerne som bare har kontrakt ut årets sesong – hvem burde klubben anstrenge seg for å beholde, og hvem burde de si takk for følget til?

For hver av de ni spillerne har det kommet inn enten litt over eller litt under 600 stemmer.

Nesten alle vil ha Heigre

Hvem folk aller helst vil beholde, er det ingen tvil om.

Keeper Pål Vestly Heigre (20) har i stor grad vært en suksess etter at han ble lånt inn fra Viking. Når han står som kontraktløs etter 2015, vil hele 88 prosent av de som har avgitt stemme at også den neste kontrakten underskrives på Alfheim.

Det vet den unge keeperen å sette pris på.

– Det er selvfølgelig veldig kjekt å høre at folk vil ha meg med videre. Jeg synes det har gått bra her, og ingenting er bedre enn at folk er fornøyde, sier Vestly Heigre til Nordlys.

– Et godt utstillingsvindu

Sannsynligheten for at han følger folkets ønske, vil han ikke kommentere før han har snakket mer med klubben.

– Vi får se utover høsten, er det korte svaret på det spørsmålet.

20-åringen vil heller ikke kommentere om andre interesserte klubber har vært i kontakt, men mener at han er i en gunstig situasjon som ung, snart kontraktløs og fast valg i eliteserien – og legger ikke skjul på at han vil lytte til flere enn TIL.

– Det er en god situasjon for meg. Jeg kan se hvilke tilbud som kommer på bordet fra forskjellige plasser. Å spille fast i eliteserien som 20-åring er et veldig godt utstillingsvindu, sier Pål Vestly Heigre.

De to neste på lista over spillere folk gjerne vil beholde, er Remi Johansen (25) med 68 prosent på ja-siden, og Hans Eriksen Norbye (28) med 62 prosent.

De fikk flest nei

Så kommer det en rekke spillere der meningene er delte.

Både Marin Orsulic (28), Jonas Johansen (30) og Lars-Gunnar Johnsen (24) ligger og vipper rundt 50 prosent på begge sider, mens det for 35 år gamle Morten Moldskred heller mest mot et nei med 58 mot 42 prosent.

Om det er prestasjoner med en vedvarende måltørke eller en mye høyere lønn enn de andre TIL-spillerne som teller mest for folkets mening om Zdenek Ondrasek (26), vet vi ikke – men der mener 61 prosent av tsjekkeren ikke burde få ny kontrakt. Først og fremst av økonomiske årsaker er det også lite trolig at det skjer.

Den som kommer dårligst ut av avstemningen, er den rutinerte keeperen Benny Lekström (34). Hele 82 prosent mener at punktum i Tromsø bør settes etter fire sesonger.

Her ser du alle resultatene av avstemningen.

 

Artikkeltags