På tide å finne frem spaden. Nå kommer mildværet til Tromsø

TINER: I Storgata midt i Tromsø sentrum er det satt ut flere skilt for å varsle forbipasserende om takras.

TINER: I Storgata midt i Tromsø sentrum er det satt ut flere skilt for å varsle forbipasserende om takras. Foto:

Meterologen melder sludd og temperaturer rundt null.

DEL

Det er vinterferie i Troms og mange Tromsøværinger har de siste dagene kost seg ute i solskinnet, til tross for vinterkulda. Nå melder meteorologen mildere temperaturer.

– Det kommer et lite lavtrykk nå som drar seg oppover kysten og det bidrar til en sørlig vindretning med mildere luft, forteller vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Ola Bakke Aashamar.

Temperaturer rundt null

Temperaturen vil ifølge meteorologen ligge på rundt null og opp til ett par grader over null.

– Det blir gradvis mildere og mildere, men det blir ikke veldig mildt. Vi ligger på grensa mellom to luftmasser, den kalde i nord og den varme i sør. De lavtrykkene vi har hatt en del av tidligere i vinter ser ut til å bevege seg mot Grønland og Island, og vil ikke treffe oss, forteller Aashamar.

Saken fortsetter etter innlegget

Tung snø

Fredag blir det nedbør i Tromsø som først vil falle som snø, før det utover dager faller som sludd. Innen den tid kan det være lurt å måke tak og andre steder snøen har samlet seg, før naturen gjør jobben for deg.

– Etterhvert vil nedbøren komme som sludd og da kan snøen som ligger rundt forbi bli ganske tung, sier Aashamar og legger til:

– Men du skal ikke langt oppi fjellet før all nedbøren faller som snø.

Aashamar tror søndag kan bli dagen med best muligheter for solgløtt.

– Nå i helga blir det mest bygeaktivitet, sola kan sees gjennom skyene innimelleom, men det blir mest overskyet. Søndagen kan bli grei, selv om det også da blir litt overskygget, sier Aashamar.

Artikkeltags