På Finnsnes har det kommet inn 155 byggverk til pepperkakebyen - mens det i Tromsø kom inn null

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Med ordføreren Geir Inge og maskoten Hagbarth ved sin side kunne en bunadskledd og smørblid borgermester Linda Solhaug for 10.året på rad åpne pepperkakebyen på Finnsnes lørdag.

TREKLØVER: Ordfører Geir-Inge, maskot Hagbarth og borgermester Linda.

TREKLØVER: Ordfører Geir-Inge, maskot Hagbarth og borgermester Linda.

Både store og små møtte opp til denne årvisse happeningen som markerer starten på adventa, og den første smaken av jul.

Slår Tromsø - igjen

For ikke å si lukta av jul. Med rundt 155 pepperkakebyggverk stilt ut trenger man ikke være blodhund for å finne fram til inngangen til de nye lokalene i andre etasje i bankbygget.

INNGANG: Søtere blir det ikke

INNGANG: Søtere blir det ikke

Det er ikke rekord i antall byggverk i år, men ordfører Geir Inge Sivertsen var likevel trygg på at det holdt i lange baner for å slå storebror Tromsø – noe han synes er like fornøyelig hver gang.

- Også i år kommer vi til å slå vår storebror i nord, både i kvalitet og kvantitet, og det har jeg allerede orientert min gode venn ordføreren i Tromsø om.

STEMNING: Fullmåne over rådhuset i pepperkakebyen.

STEMNING: Fullmåne over rådhuset i pepperkakebyen.

Ikke et eneste hus ennå

Fra Tromsø meldes det at åpningen av pepperkakebyen på biblioteket er blitt utsatt, fordi det ikke er kommet inn noen hus.

- Det må bakes først, så her er det ingenting å fotografere. Men jeg regner det som helt sikkert at vi får inn en god del pepperkakehus etter hvert. I fjor hadde vi rundt 50, opplyser bibliotekar Frans Larsen i Tromsø.

Litt vemodig også

For Linda Solhaug var dagen også litt spesiell fordi hun har bebudet at dette er siste året hun tar denne store pepperkakejobben.

- Jeg er stolt av pepperkakebyen i år, men det skal bli godt å gå av som borgermester og slippe til nye krefter neste år, smiler Linda Solhaug.

- Hva betyr pepperkakebyen for Finnsnes?    

- Jeg tror ikke bare for Finnsnes, men for hele regionen som vi får bidrag fra, så er pepperkakebyen en tradisjon folk setter pris på for å komme i julestemning. De kommer innom både tre og fire ganger.

- Og det er ingen som spiser av lasset?

- Nei, det er ingen som rører noe, ler hun.

HUMOR: Trenger du pepperkakebriller?

HUMOR: Trenger du pepperkakebriller?