Hotelldirektør Øyvind Alapnes stiller som gjest i en rykende fersk utgave av vår fotballpodkast JoMos Kosmos.

  • Episoden finner du ved å bla deg litt nedover.

Det blir ikke veldig mye snakk om hotellbransjen, men heller hans tidligere virke som fotballdommer på toppnivå i norsk fotball – og som leder for Troms Fotballkrets.

Som dommer har Alapnes måttet finne seg i mye fokus og tøffe tak opp til eliteserienivå, men det er en episode fra 4. divisjon i Balsfjord han trekker frem som den mest ubehagelige.

Han får uttale seg litt om det omstridte videodømmingssystemet VAR, og gjør et tappert forsøk på å forklare den ikke mindre omstridte handsregelen.

Du får også høre om hvorfor FC København-trener Ståle Solbakken hevder at Alapnes berget trenerkarrieren som senere har sendt ham til klubber som FCK, Köln og Wolverhampton – hvorfor han måtte gi rødt kort til en ordfører, og hvordan det føltes å bli kalt en tegneseriefigur av en eliteserieleder på TV i pausen av en kamp.

Helt på tampen av det norske overgangsvinduet sneies det også innom blant annet Ruben Yttergård Jenssens valg om å gå til Brann.

Den 29. episoden er også den første etter at medprogramleder Jo Nymo Matland har flyttet til Ålesund, og dermed blir det debut for hans erstatter – TUIL-kaptein Mohammed Ahamed Jama.

Finn podkasten på nett

Podkasten JoMos Kosmos har et hovedfokus på lokalfotball.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like, dele og gi en vurdering av) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Facebook

Twitter

iTunes

Soundcloud

Her er episode 29, med Øyvind Alapnes som gjest sammen med Nordlys' sportsleder Anders Mo Hanssen og TUIL-spiss Mohammed Ahamed Jama: