En truende telefon til mamma og pappa fikk nesten Øyvind til å gi seg

TØFF VEI MOT TOPPEN: Nåværende hotelldirektør Øyvind Alapnes nådde eliteserienivå som fotballdommer, men ble satt på noen mentale prøver før den tid. En telefon hjem til mor og far om hva innringeren kunne tenke seg å gjøre med sønnen ble nesten i meste laget.

TØFF VEI MOT TOPPEN: Nåværende hotelldirektør Øyvind Alapnes nådde eliteserienivå som fotballdommer, men ble satt på noen mentale prøver før den tid. En telefon hjem til mor og far om hva innringeren kunne tenke seg å gjøre med sønnen ble nesten i meste laget. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ikke alltid det blåser mest på toppene.

DEL

Hotelldirektør Øyvind Alapnes stiller som gjest i en rykende fersk utgave av vår fotballpodkast JoMos Kosmos.

  • Episoden finner du ved å bla deg litt nedover.

Det blir ikke veldig mye snakk om hotellbransjen, men heller hans tidligere virke som fotballdommer på toppnivå i norsk fotball – og som leder for Troms Fotballkrets.

Som dommer har Alapnes måttet finne seg i mye fokus og tøffe tak opp til eliteserienivå, men det er en episode fra 4. divisjon i Balsfjord han trekker frem som den mest ubehagelige.

Han får uttale seg litt om det omstridte videodømmingssystemet VAR, og gjør et tappert forsøk på å forklare den ikke mindre omstridte handsregelen.

Du får også høre om hvorfor FC København-trener Ståle Solbakken hevder at Alapnes berget trenerkarrieren som senere har sendt ham til klubber som FCK, Köln og Wolverhampton – hvorfor han måtte gi rødt kort til en ordfører, og hvordan det føltes å bli kalt en tegneseriefigur av en eliteserieleder på TV i pausen av en kamp.

Helt på tampen av det norske overgangsvinduet sneies det også innom blant annet Ruben Yttergård Jenssens valg om å gå til Brann.

Den 29. episoden er også den første etter at medprogramleder Jo Nymo Matland har flyttet til Ålesund, og dermed blir det debut for hans erstatter – TUIL-kaptein Mohammed Ahamed Jama.

Finn podkasten på nett

Podkasten JoMos Kosmos har et hovedfokus på lokalfotball.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like, dele og gi en vurdering av) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Facebook

Twitter

iTunes

Soundcloud

Her er episode 29, med Øyvind Alapnes som gjest sammen med Nordlys' sportsleder Anders Mo Hanssen og TUIL-spiss Mohammed Ahamed Jama:

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken