Ingen tok nedrykket hardere enn Øystein (23). Nå er han i ferd med å lede klubben i sitt hjerte tilbake

JAKTER SEIER: Øystein Richardsen og Skarp møter Lyngen/Karnes i «seriefinalen» i 4. divisjon.

JAKTER SEIER: Øystein Richardsen og Skarp møter Lyngen/Karnes i «seriefinalen» i 4. divisjon. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Se Lyngen/Karnes-Skarp direkte mandag kl. 19.15.

DEL

Lyngen/Karnes-Skarp på nordlys.no mandag klokken 19.15

– Sesongen har blitt litt tøffere enn jeg trodde, samtidig som vi har sluppet oss litt ned i enkeltkamper, sier Øystein Richardsen til Nordlys.

23-åringen, som tross sin unge alder allerede regnes som en veteran, vet hva han snakker om. Han har vært med på mange oppturer i Skarp-drakt, men også nedturer. Den største kom 8. oktober 2016 - da Skarp rykket ned til 4. divisjon.

– Det var uten tvil et av mine tøffeste øyeblikk på en fotballbane, forteller Richardsen.

– Katastrofe

– Jeg føler egentlig at det ble litt kunstig i fjor, da de la om seriesystemet. Det var jo en hel haug med lag som rykket ned (åtte av 12 lag, journ. anm.), og det som normalt ville vært en bra sesong for oss med 6. plass, ble i stedet for katastrofe, beskriver Skarp-kapteinen.

Richardsen innrømmer at han måtte ta en runde med seg selv for å finne motivasjonen til å fortsette. Da han fant den, var den sterkere enn noen gang.

– Jeg spiller fotball fordi det er artig, men det er ikke artig når man ikke vinner. Men jeg synes Skarp hører hjemme høyere i divisjonssystemet, og jeg har Skarp nært hjertet, så da var det bare å brette opp ermene, og gjøre seg klar for en ny sesong.

Gode minner

Denne sesongen har det vært artig å spille fotball i Skarp. Før mandagens «seriefinale» mot Lyngen/Karnes har Tromsø-laget alt i egne hender. Med en hengekamp mot tabelljumbo Burfjord, trenger Skarp kun uavgjort mot rødtrøyene fra Lyngen for å ta over tabelledelsen. 

– Vi er i førersetet, og det er der vi bør og skal være. Fotball er artigst på høyest muligst nivå, og dette blir fort årets tøffeste kamp for vår del, sier 23-åringen, som nesten ikke kan vente på kampstart.

– Jeg gleder meg, og tror det blir vanvittig artig, sier Richardsen, som har gode minner fra Lyngen.

– Det er lenge siden jeg var i Lyngen forrige gang. Sist vi var der sendte vi de ned fra 3. divisjon til 4. divisjon, sier Øystein Richardsen til Nordlys.

Storkampen i Lyngen ser du direkte på nordlys.no mandag med sendestart klokken 19.05, ti minutter før avspark.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken