Sykkeltyven på bildet ble identifisert på rekordtid, men det er bare ett lite problem...

Mannen på bildet ble identifisert kun to timer etter at bildet ble ulovlig lagt ut på Facebook.

Mannen på bildet ble identifisert kun to timer etter at bildet ble ulovlig lagt ut på Facebook. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Bildet til denne saken er hentet fra et overvåkningskamera ved Harstadhallen. I helga ble det lagt ut på Facebook, sammen med ei etterlysning av mannen som stjal sykkelen han sitter på.

Saken ble først omtalt av Harstad Tidende.

Men nå ser det ut til at eieren av kameraet kan komme til å få seg en liten smekk. Det er nemlig ulovlig å legge slike ut i sosiale medier.

– Det som er gjort er en feil fra vår side og den feilen skulle ikke skjedd. Det er bare å legge seg skinnflat og beklage, sier hallbestyrer i Harstadhallen, Kåre Mæhre til Harstad Tidende.

Mandag ettermiddag var bildet delt hele 367 ganger, og bare to timer etter at det ble lagt ut på Facebook lørdag, var mannen identifisert.

- Det er en lav terskel på å ta i bruk overvåkningskamera, men det følger med en del forpliktelser. Blant annet at det er kun sikkerhetsansvarlig og daglig leder i en virksomhet som skal ha tilgang til bildene, sier Ove Skåra ved Datatilsynet til samme avis.

Han utdyper at det skal være opp til politiet å vurdere bruken av slike bilder, for å unngå at det gjøres feil. Hallbestyrer Kåre Mæhre var selv ikke til stede på jobb da bildet ble gitt til en privatperson, som selv etterlyste gjerningsmannen på Facebook.

– Jeg har gjort de ansatte oppmerksom på at vi ikke kan levere ut slike bilder, sier Mæhre til Harstad Tidende.

Artikkeltags