(Nord24)

Bergenske Tide overtar ikke bare bybussene i Tromsø. Nå skal de også overta all busstransport for Hurtigruten i norske havner.

Hurtigruten har et tilbud på rundt 100 opplevelser og utflukter langs kysten, blant annet huskyturer og nordlysafari i Tromsø. Tide skal i første omgang levere slike utflukter med lavutslippsbusser som hybrid og biodieselbusser, for etterhver å gå mer over til elektriske busser.

Det er i mange tilfeller oppdrag lokale firma mister. Men Tide vil også samarbeide med lokale sjåfører og firma.

— Det har vært viktig for oss å få på plass en langsiktig avtale, slik at leverandørene og sjåførene våre kan få en forutsigbarhet i arbeidet. Med denne store avtalen i bunn, kan vi også jobbe langt hardere med innovasjon og jakte på enda bedre miljøløsninger for turbusser, sier kommersiell direktør Christine Flataker Johannessen i Tide i en pressemelding fra Hurtigruten.

LES OGSÅ: Passasjerer går seg vill - Hurtigruten mistet 27 passasjerer som skulle på tur

Avtalen gjelder så å si all landbasert transport for Hurtigruten, både på transportetappene til og fra skipene og på de rundt 100 ulike utfluktene Hurtigruten tilbyr på små og store destinasjoner langs norskekysten. Det betyr at flere hundre tusen Hurtigruten-gjester årlig skal fraktes av Tide, med lavutslippsbusser og biodiesel.

— Med den nye avtalen skal vi sammen med Tide jobbe for å innføre elbusser flere steder langs kysten så raskt som mulig. Sammen skal vi skape opplevelser som er unike og bærekraftige, og sørge for bedre miljø, flere arbeidsplasser, mer aktivitet og høyere verdiskaping på stedene vi tar med gjester hver eneste dag, hele året, sier komersiell direktør Asta Lassesen i Hurtigruten.

Kontrakten er for tre år med opsjon for fem år, og starter opp i september. Avtalen har i følge Tide en total verdi på 200 millioner kroner om den løper i fem år.