Overgrepssiktet barnehageansatt fengslet i to uker

FENGSLINGSMØTE: Her er Ulrik Sverdrup-Thygeson, dommerfullmektig i Nord-Troms tingrett, etter fengslingsmøtet torsdag ettermiddag. Han bekrefter at den overgrepssiktede mannen er fengslet i to uker med brev- og besøksforbud. Foto: Torgrim Rath Olsen

FENGSLINGSMØTE: Her er Ulrik Sverdrup-Thygeson, dommerfullmektig i Nord-Troms tingrett, etter fengslingsmøtet torsdag ettermiddag. Han bekrefter at den overgrepssiktede mannen er fengslet i to uker med brev- og besøksforbud. Foto: Torgrim Rath Olsen

Artikkelen er over 5 år gammel

Mannen erkjenner straffskyld for seksuelle overgrep og krenkende adferd mot barn.

DEL

Torsdag ettermiddag ble den overgrepssiktede barnehageansatte mannen i 30-årene, varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.

Det bekrefter Ulrik Sverdrup-Thygeson, dommerfullmektig i Nord-Troms tingrett, overfor Nordlys etter fengslingsmøtet.

Begrunnelsen er bevisforspillelsesfare.

Ifølge fengslingskjennelsen som Nordlys har fått tilgang til, erkjenner mannen straffskyld for siktelsen.

  • Vet du noe om denne saken? Ta kontakt med vår journalist på telefon 958 70 384 eller e-post jnp@nordlys.no.

Tatt beslag i PC

Mannen er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 195, andre ledd, bokstav c. Det vil si seksuell omgang med barn under 10 år og at det skal dreie seg om gjentatte overgrep.

Strafferammen er fengsel i inntil 21 år.

I tillegg er mannen siktet for seksuell krenkende adferd mot barn (straffelovens paragraf 201, første ledd, bokstav c, journ. anm.). Det er en lovparagraf med en strafferamme på fengsel i inntil ett år eller bøter.

I kjennelsen etter fengslingsmøtet fremkommer det at politiet blant annet har gjort beslag i siktedes PC og at den nå er gjenstand for undersøkelser.

Videre opplyses det at han har jobbet i den aktuelle barnehagen i flere år. Politiet har så langt i etterforskningen ikke oversikt over hvorvidt det dreier seg om flere enn én fornærmet.

For lukkede dører

Siktede stilte selv i fengslingsmøtet, som gikk for lukkede dørere i rettssal 10 i kjelleren på Tromsø tinghus. Ifølge kjennelsen godtok han rettens beslutning om to ukers varetektsfengsling med brev- og besøkforbud.

Etter rettsmøtet ble han fraktet ut via garasjeanlegget, eksortert av to uniformerte politifolk og sammen med sin forsvarer Anja Støback Bjørsvik.

Frode Stock, politiadvokat i Troms politidistrikt, var sparsommelig i sine kommentarer etter fengslingsmøtet.

- Saken er under etterforskning og fengslingsmøtet gikk for lukkede dører. Jeg ønsker ikke å si så mye mer enn det, sier Stock.

Nordlys har vært i kontakt med ledelsen i barnehagen hvor den overgrepssiktede mannen jobber. Daglig leder ønsker ikke å uttale seg om pågripelsen av den ansatte, anklagene som rettet mot ham eller hvordan de håndterer situasjonen.

- Jeg henviser til politiet. Saken er under etterforskning, sier den daglige lederen til Nordlys.

Pågrepet onsdag

Det var onsdag kveld at Nordlys kunne bringe nyheten om at en mann var pågrepet etter det som ble beskrevet som en «hendelse» i en barnehage i Tromsø.

I en pressemelding torsdag formiddag bekreftet Troms politidistrikt at mannen var siktet for seksuelle overgrep.

- Det er mistanke om at overgrep skal ha skjedd i barnehagen, har Yngve Myrvoll, etterforskningsleder i Troms politidistrikt, uttalt.