Tromsømann innrømmet overgrep i første avhør

FORSVARER: Advokat Sven Crogh (til venstre), her i en annen rettssak, forsvarer tromsømannen som er siktet for overgrep mot barn under 14 år. Mannen har erkjent overgrep, fremkommer det av en kjennelse fra Nord-Troms tingrett.

FORSVARER: Advokat Sven Crogh (til venstre), her i en annen rettssak, forsvarer tromsømannen som er siktet for overgrep mot barn under 14 år. Mannen har erkjent overgrep, fremkommer det av en kjennelse fra Nord-Troms tingrett. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Umiddelbart etter pågripelsen, la mannen kortene på bordet. Siden har han innrømmet flere overgrep.

DEL

Bestill Nordlys+ og få tilgang til alt innhold.

Det fremkommer av kjennelsen etter at en tromsømann i 50-årene torsdag ble varetektsfengslet i fire uker i Nord-Troms tingrett.

Mannen er siktet for overtredelse av paragraf 299 av den nye straffeloven som trådte i kraft i fjor høst. Det vil si seksuelle overgrep mot barn under 14 år, som i den nye straffeloven er sidestilt med voldtekt.

Fare for bevisforspillelse

Siktede ble pågrepet mandag denne uken og allerede i første avhør, erkjente han ett tilfelle av seksuell omgang med fornærmede. I senere avhør har han erkjent ytterligere overgrep etter at han har blitt konfrontert med hva fornærmede har fortalt i avhør.

Det illusterer behovet for å holde ham fengslet av hensyn til bevisforspillelsesfaren, mener tingretten.

«Siktedes mulig - og rett - til å tilpasse sin forklaring støtter i seg selv ikke bevisforspillelsesfare, men det forhold at siktede ikke samarbeider med å klarlegge slike forhold fra starten av er likevel et moment som taler for slik fare», heter det i kjennelsen.

Retten ga politiet medhold i at mannen underlegges brev- og besøksforbud i to av de fire ukene han er fengslet.

Venn av familien

Nordlys omtalte politiets opprulling av overgrepssaken tirsdag. Da fortalte Lisa-Mari Ellingsen, politiadvokat i Troms politidistrikt, at politiet ble kjent med saken da fornærmedes foreldre kontaktet dem tidligere i juli.

Den siktede mannen omtales som en venn av familien.

Så langt ikke politiet grunn til å tro at det er flere enn én fornærmet.

- Men det gjenstår avhør av fornærmede og avhør av flere vitner. Så når det gjelder omfanget kan vi ikke utelukke at det har skjedd flere overgrep, enn det siktede har erkjent, sa Ellingsen til Nordlys tirsdag.

Nordlys har så langt ikke lyktes med å få en kommentar fra advokat Sven Crogh, mannens forsvarer.

Artikkeltags