Krever åtte års forvaring for overgrepstiltalt trebarnsfar

ÅTTE ÅR: Statsadvokat Torstein Lindquister, aktor i straffesaken mot trebarnsfaren, krever åtte års forsvaring for mannen. Her sammen med bistandsadvokat Cecilie Drechsler.

ÅTTE ÅR: Statsadvokat Torstein Lindquister, aktor i straffesaken mot trebarnsfaren, krever åtte års forsvaring for mannen. Her sammen med bistandsadvokat Cecilie Drechsler. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

På kynisk og utspekulert vis manipulerte han sin datter, mener påtalemyndigheten. Deretter forgrep han seg på henne.

DEL

I løpet av flere år skal mannen ha begått gjentatte, grove overgrep mot sin mindreårige datter - også i form av voldtekt.

Flere av episodene skal ha blitt dokumentert i form av bilder og film, som også ble vist for datteren.

LES OGSÅ (krever Nordlys-abonnement): Lagde «manus» for overgrepsfilm med datteren

Helt unike beviser

Det kvalifiserer til åtte forsvaring i straff, mente aktor Torstein Lindquister da han holdt prosedyre i straffesaken i Nord-Troms tingrett tirsdag.

Det melder NRK.

- Det vi har sett i denne saken, er en forbryter som kynisk og utspekulert har hjernevasket sin datter. I denne saken er det mange skjerpende omstendigheter, sa Lindquister.

- At mannen har tatt hundrevis av filmer og bilder, er svært krenkende for hans datter, men det har gitt oss helt unike beviser. Filmene, som tiltalte selv har tatt, viser helt klart at forklaringene fra hans datter stemme, i minste detalj, sa han videre i sin prosedyre.

Overgrepene mannen skal ha begått, startet i 2009 da datteren var fem-seks år gammel. Da han forklarte seg for retten i forrige uke, innrømmer han åtte, konkrete episoder der han begikk seksuelle overgrep mot den lille jenta. Han erkjente videre å ha tatt både filmer og bilder.

- Minst 20 overgrep

Påtalemyndigheten mener på sin side at det er ført bevis for langt flere overgrep enn åtte.

- Vi mener det er ført bevis for at det er snakk om minst 20 overgrep, trolig flere, sa Linquister.

Mannen er også tiltalt for overgrep mot en annen slektning på 90-tallet. Ifølge påtalemyndigheten skal han begått en rekke overgrep mot jenta, som da var mindreårig, over en periode fra 1993 til 1997-1998.

LES OGSÅ (krever Nordlys-abonnement): Vitnet mot overgrepstiltalt slektning: - En lettelse å få forklart meg

Tiltalte har nektet for både det og for å ha brukt vold mot sin egen datter i forbindelse med overgrepene. Aktor mente på sin side at den fornærmede kvinnen fra 90-tallet forklarte seg nøkternt og troverdig, skriver NRK.

Artikkeltags