Tatt med 1300 overgrepsbilder - slått ned og måtte flytte fra byen

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

En nordnorsk mann i 20-årene er i en domstol i Nord-Norge dømt til fengsel i ti måneder for besittelse av store mengder overgrepsmateriale.

Saken ble rullet opp da mannen ble pågrepet i fjor.

Da ble det funnet totalt 1300 bilder og rundt 450 filmer som viser seksuelle overgrep og skildringer av barn under 16 år. Han var også tiltalt for å ha utvist seksuelt krenkende adferd overfor mindreårige ved at han har oppsøkt unge jenter på ulike chattetjenester.

Flyttet hjemmefra

Mannen har innrømt forholdene og saken mot ham gikk som tilståelsesdom. Her forklarte han at oppsøkt overgrepsmateriale i 10-15 år, at han lastet det ned via fildelingsnettverk og senere krypterte nettsider.

Han ble konfrontert og forklarte seg detaljert om innholdet i materialet - som til dels viser barn i svært ung alder.266104

Mannen fortalte at han har fått mye problemer i kjølvannet av avsløringen. Det er blitt slutt med kjæresten, han er blitt slått ned og bor i dag et annet sted i Norge.

«Han klarer ikke leve noe liv i hjembyen», er det referert i dommen.

Får behandling

Retten omtaler videre materialet i saken som svært grovt - blant annet bestående av bilder og videoer der tvang benyttes.

«At enkelte av barna det vises overgrep av er såpass unge, er ytterligere skjerpende», står det i dommen.

At mannen i dag får behandling for problemene sine, har retten vektlagt i noe formildende retning.

Artikkeltags