Dette er en liten reduksjon fra 795 i samme periode i fjor.

- Det er gledelig å se en reduksjon, men vi frykter store mørketall, sier Liv Marie Bendheim fra Ung i trafikken i en pressemelding fra Troms politidistrikt.

Også i andre deler av landet har sett en reduksjon. Til tross for nedgang i store deler av landet, jubler ikke Ung i trafikken. De peker på at det fortsatt er urovekkende mange som bruker mobilen i bilen:

- Det er gledelig at vi nå ser en reduksjon flere steder rundt om i landet, men her frykter vi dessverre store mørketall. Mange har fortsatt vanskelig for å la mobilen ligge.

Kunne vært unngått

Bendheim minner om at uoppmerksomhet fort kan få fatale konsekvenser:

-Vi vet at nesten hver tredje ulykke skyldes uoppmerksomhet, og da er dessverre ofte skjermene involvert. Mange av disse ulykkene kunne potensielt vært unngått om man la vekk mobilen.

Hun minner om at en bil i 80 km/t beveger seg lengden av en fotballbane (90 meter) ved fire sekunders uoppmerksomhet og at mye kan skje i løpet av disse meterne.

- I trafikken skjer det mye på få meter. Få sekunders uoppmerksomhet kan derfor gi fatale konsekvenser. Er man oppmerksom og på vakt, er sannsynligheten for en alvorlig ulykke vesentlig mindre. Vår oppfordring er derfor enkel: legg vekk mobilen i bilen.

Flere trafikkdrepte

I år har vi allerede passert fjoråret på antallet drepte i trafikken. Ved utgangen av september var 97 personer omkommet, mot 80 i hele fjor.

- Med den ulykkessituasjonen vi har sett det siste året, er det i alles interesse at mobilen prioriteres vekk. Å la mobilen ligge i lomma eller å bruke en fastmontert holder, er veldig enkle tiltak alle kan bidra med, for å gjøre situasjonen på norske veier litt tryggere, kommenterer Bendheim.

Bendheim opplyser også om at mobilbruk i bil nå straffes med bot på 7450kr og tre prikker på førerkortet. For de i prøveperiode medfølger dobbel prikkbelastning og seks prikker.