105 sykepleiere går ut i streik torsdag dersom partene i meklingen mellom Norsk Sykepleierforbund (NSF) og KS ikke blir enige innen midnatt.

Partene satte seg ned ved riksmeklerens bord tirsdag, med frist natt til torsdag for å bli enige.

Ved 21.30-tiden onsdag satt partene fortsatt og forhandlet.

Dersom det ikke oppnås enighet, har Sykepleierforbundet varslet plassfratredelse for totalt 105 arbeidstakere i fem kommuner. Dette gjelder i Bodø (20 personer), Gjøvik (13), Kristiansand (24), Tromsø (20) og Ålesund (28).

Bakteppet for meklingen er at medlemmene i de to Unio-forbundene Norsk Sykepleierforbund og Utdanningsforbundet sa nei til resultatet av årets lønnsoppgjør mellom KS og Unio.

Sentralstyret i Utdanningsforbundet aksepterte i desember et forslag fra Riksmekleren, men for Sykepleierforbundet fortsetter kampen. Kravet er mer lønn.

– Vårt utgangspunkt er en lønn som gjør at sykepleiere kan beholdes til livsnødvendige helsetjenester i kommunene, sa leder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund til NTB mandag.

Sykepleiernes mekling skulle opprinnelig vært gjennomført i slutten av november, men ble utsatt til over nyttår på grunn av smittesituasjonen.

(©NTB)