Plutselig dukket den store isklumpen opp midt i veibanen i Otervik-tunnelen. Oddmar Nilsen hadde ikke en sjanse.

Få tilgang Nordlys+ Bestill her!

Det var mandag i forrige uke at pensjonisten var på vei hjem fra Brensholmen til Sjøtun i Tromsø kommune.

- Midt inne i tunnelen lå det en stor isklump. Jeg holdt 60 kilometer i timen, 65 hvis jeg tar hardt i. Jeg så den ikke før jeg var en meter eller to unna, og hadde ikke sjanse til å stoppe.

Han kjørte rett over isklumpen.

- Den forsvant under bilen og alle lampene i dashbordet begynte å lyse. Jeg kom meg ut av tunnelen og så noe rødt som jeg skjønte var frostvæske.

Når han så under bilen, en Golf 2014 modell, så han bare løse ledninger henge ned fra under bilen.

- Det er fullt av sensorer under disse bilene, forklarer han.

Bilen var ikke kjørbar, så det måtte rekvireres bergingsbil fra Tromsø. Typisk nok var Kattfjordeidet stengt på grunn av skred, så hjelpa tok ekstra lang tid.

Nilsen tok kontakt med Statens vegvesen om hendelsen og ba om å få dekket utgiftene på grunn av manglende veivedlikehold. Det kravet er allerede avvist ettersom vegvesenet kun er ansvarlig hvis man kan påvise uaktsomhet. Det vil si, hvis de visste om problemet og ikke gjorde noe med det.

Nilsen trodde først at isklumpen hadde falt fra taket i tunnelen, men han har senere fått opplyst at den etter all sannsynlighet falt fra veggen.

- Den var bra stor. Rundt 30 centimeter i diameter og 25 centimeter høy. Vanlig personbiler klarer ikke kjøre over noe sånt.

Det gjorde selvsagt ikke Nilsen heller uten betydelige skader på bilen. Sist fredag kom taksten fra Sulland Bil i Tromsø. Skadene beløp seg til 41.000 kroner. Radiatoren og bunnpanna var ødelagt.

- Jeg hadde nå håpet at jeg i det minste skulle få egenandelen på 2000 kroner på forsikringa dekket. Men nei, det går nå av pensjonistpengene mine, sier Nilsen, som har kjørt feilfritt og pendlet til Tromsø i 37 år. Rundt 1,5 millioner kilometer viser kjøreregnskapet hans at han har kjørt uten problemer - helt isklumpen satte en stopper for den statistikken.

- Jeg hadde rett og slett veldig uflaks, sier Nilsen.