Dyr og billig hårklipp: Her er fasiten - og dette gjettet leserne!

TRE KLIPP: Nettavisens journalister er klippet av tre ulike typer frisørsalonger, med pris fra 299 til 1050 kroner. Ser du hvem som har gått hvor? Foto: Paul Weaver, Nettavisen

TRE KLIPP: Nettavisens journalister er klippet av tre ulike typer frisørsalonger, med pris fra 299 til 1050 kroner. Ser du hvem som har gått hvor? Foto: Paul Weaver, Nettavisen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ser du forskjell?

DEL

OSLO (Nettavisen): Tre journalister i Nettavisen - Alexander Winger, Magnus Blaker og Kjetil Mæland - gikk til tre ulike frisører med ulikt prisnivå, for å sjekke forskjellen på herreklipp - og opplevelsen hos frisørene.

Vi besøkte en billigkjede, en stor merkekjede og en litt mer eksklusiv salong. Deretter utfordret vi leserne gjette hvem som hadde klippet seg hvor.

Salongene vi besøkte var Cutters - en billigkjede uten hårvask og med fastpris for klipp på 299 kroner. Behandlingen tok nøyaktig 13 minutter, og maks skal frisørene hos Cutters bruke 15 minutter per kunde.

Prisforskjellen på behandlingen hos Inch - en trendy og eksklusiv salong på St. Hanshaugen i Oslo - er på over 700 kroner. 1050 kroner betalte vi der.

Midt i mellom et sted finner vi Nordens største frisørkjede Nikita. Der kostet behandlingen 645 kroner.

Så: Hva gjettet leserne våre?

mtrent 24 timer etter første sak ble publisert har omtrent 8000 stemmer kommet inn. Her er hva dere trodde, og fasiten.

Cutters

Det var 36 prosent av Nettavisens lesere som gjettet at Alexander klippet seg hos billigkjeden. Flertall41 prosent mente Kjetil hadde klippet seg hos Cutters. 23 prosent gjettet Magnus.

Fasit: Alexander klippet seg hos billigkjeden Cutters.

Alexander Winger hadde ikke vært hos frisøren på over ti år da han troppet opp hos Cutters.

Nikita

Det var 44 prosent som gjettet at Magnus klippet seg hos frisørkjeden. 30 prosent gjettet Alexander og 26 prosent gjettet på Kjetil.

Fasit: Magnus klippet seg hos Nikita.

ETTER: Magnus Blaker ble stelt på håret hos Nikita. Foto: Paul Weaver, Nettavisen

- Hun spurt hva jeg ønsket. Jeg sa som alltid: «Fjern omtrent halvparten, tynn litt og få form på det». Deretter overlot jeg alt til henne, forteller Magnus Blaker om frisørbesøket hos Nikita.

Inch

Det var 27 prosent som gjettet at Kjetil klippet seg hos den eksklusive salongen. 42 prosent mente Alexander og 30 prosent av Nettavisens lesere var sikker på at Magnus hadde fått seg en rå-dyr klipp. 

Fasit: Kjetil klippet seg hos Inch.

ETTER: Kjetil Mæland hadde time hos Inch. Foto: Paul Weaver, Nettavisen

- Tilbake på kontoret var første reaksjon «har du klippet deg?», men jeg ser godt selv at sveisen var kortere og mer frisyre enn jeg har hatt før, forteller Kjetil Mæland etter behandlingen hos Inch.

Artikkeltags