(iFinnmark)

– Det er forferdelig tragisk å få en slik melding.

Det sier ordfører i Porsanger Aina Borch, som følge av at en MC-fører i tenårene mistet livet etter en trafikkulykke ved Skoganvarre mandag.

– Hvordan preger hendelsen lokalsamfunnet?

– Lokalsamfunnet er svært preget. Jeg har fått tilbakemelding fra presten som sier at over 70 personer møtte opp i Kirken i dag. Kirken var rask å åpne dørene for de lokale, og den bringer oss sammen. Vi er flink til å ta vare på hverandre, sier Borch.


– Forferdelig

– Først og fremst tenker jeg på familien, den omkomnes nærmeste og venner. Alle de som er berørte. Det er en forferdelig ting å miste sine kjære, jeg føler veldig med dem, sier ordføreren i Porsanger

Hun sier at det fra kommunens side er helseledelsen som nå er tettest på de berørte.

– Jeg vet at det er en god dialog, og man følger opp de som har behov for det. Legevakten er kontaktpunktet for de som trenger hjelp i denne vanskelige tiden.

Veien er nå åpnet

Klokken 22:23 ble E6 mellom Lakselv og Karasjok åpnet for ordinær ferdsel, opplyser politiet.

– Det er ulykkesgruppen fra Statens vegvesen som fortsatt er der, og det har blitt gjort tekniske undersøkelser fra politiets side, sier operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen.

Front mot front

Til iFinnmark opplyser politiets operasjonsleder Stein Hugo Jørgensen at det skal dreie seg om en front mot front-kollisjon mellom en trailer og en motorsykkel.

Politiet fikk melding om ulykken like etter klokken 14:00 mandag, og fra ulykkesstedet mot Lakselv sto det 46 biler parkert klokken 15:45.

– Når er krimteknikerne ferdige på stedet?

– Jeg vil tro det nærmer seg, men jeg kan ikke gi noe nærmere tidspunkt for dette, sier operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt, Bjørn Tormod Syversen rett etter klokken 20.00 mandag kveld.