Gå til sidens hovedinnhold

Ordfører Wilhelmsen vil at Tromsø skal ta imot 50 Moria-flyktninger

Artikkelen er over 1 år gammel

Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen ønsker at Tromsø kommune tar imot 50 flyktninger fra kriserammede Moria.

Det melder han i en pressmelding onsdag kveld.

I natt brøt det ut en brann i flytkningleiren på den greske øya Lesvos som gjorde tusenvis av flyktninger hjemløse. Det er i underkant av 13.000 flyktninger i leiren.

Nå skal de innkvarteres på skip og i telt. Statsminister Erna Solberg (H) opplyste onsdag at Norge vil ta imot 50 syriske asylsøkere fra Hellas, men det er uklart om disse skal hentes fra Moria-leiren. Storbyene Oslo, Bergen og Trondheim sier at de skal gjøre det samme. Og nå følger Tromsø etter.

Regjeringen har gått ut og sagt at Norge skal ta imot 50 flyktninger. Oslo, Bergen og Trondheim har sagt at de alene har kapasitet til 50 hver.

Tromsø kommune er ifølge pressemeldingen allerede klar til å ta imot flere flyktninger i år.

- Situasjonen er helt prekær for menneskene i Moria, og mange av dem er barn som har levd flere år i en overfylt flyktningleir. Det er en krisesituasjon, og da må vi handle. Derfor vil vi gå ut med en beskjed om at Tromsø kommune har kapasitet til flere flyktninger i år, sier ordfører Gunnar Wilhelmsen.

- Vi håper regjeringen tar disse signalene som kommer fra flere kommuner, og finner gode løsninger sammen med oss for å hjelpe til. Vi i Norge er privilegerte og ressurssterke. Vi må ta et større ansvar for den humanitære krisen.

Kommentarer til denne saken