Musikkskolelæreren og artisten fra Bodø fikk til fulle bekreftet hvor mye han betyr for mange da han kom hjem fra Universitetssykehuset i Tromsø i forrige uke.

Det skriver Avisa Nordland.

Ken Åge Hansen kom hjem til et oppusset og renovert hjem. Mellom 60 og 70 personer har vært involvert i det som på en lukket facebookside ble kalt Extrem oppussing.

– Vi ønsket å gi ham en energi-boost i en vanskelig tid. Han visste ikke hvor han skulle begynne selv med renovering av huset. Han har ti tommeltotta, sier Ørjan Vatneberg, som er en av hans mange gode venner, og som tok initiativet til dette formidable arbeidet.

Enorm interesse

Men det ble enklere enn han trodde:

– Vi fikk 300 medlemmer på ett døgn på Facebook-siden. Etter hvert vokste tallet til over 550, og vi har mottatt bidrag på 130.000 kroner fra privatpersoner, bedrifter og foreninger, forteller Vatneberg.

Dugnadsgjengen, med mange fagpersoner i ulike yrker til stede, har ryddet innkjørselen for villniss og trær. De har skiftet bordkledning på to og en halv vegg, bygget carport, skiftet seks vinduer og to dører.

De har bygget en ny og utvidet terasse og skiftet strøminntak fra luftspenn til kabel.

Vanskelig å få takket nok

– Da jeg kom hjem, trodde jeg først at jeg hadde kjørt feil; at dette ikke var mitt hus og min innkjørsel. Jeg hadde ikke anelse om dette. Lufta gikk ut av meg. Omsider fikk jeg summet meg, og steg ut av bilen, sier Ken Åge Hansen.

Og fullfører:

– Det er vanskelig å få takket nok. Midt oppe i sykdommen og tanker på hvordan dette skulle gå til slutt, tenkte jeg på huset hjemme der det var så mye som måtte utrettes. Dette gir meg færre bekymringer, sier Hansen.

Dugnadsvennene hadde også sørget for at han kunne kjøre sin egen bil da han kom hjem med nye vinterdekk og en fersk EU-kontroll.

– Det var så deilig å komme hjem. Jeg var på butikken for å handle. Folk ga meg klemmer og et ønske om at alt må gå bra, forteller Ken Åge Hansen.

Et minne for livet

Tara Jonassen har sunget med ham på mange pubkvelder og konserter rundt omkring. Hun var til stede stort sett under hele denne ekstreme oppussingen.

– Han har gitt meg mye musikkglede. Det er godt å gi noe tilbake. Det vi har gjort er fint for Ken Åge, men det er et minne for livet for oss som pusset opp huset hans også. Det har vært en fantastisk stemning og god dugnadsånd, smiler Tara Jonassen.

Ingen antydning til kreft nå

Prøver viser at Ken Åge Hansen kan bli helt frisk.

Under sykepermisjonen hjemme i Neverdal, har Hansen inntatt næring intravenøst. Det skyldes komplikasjoner i spiserøret .

– Jeg skal tilbake til Tromsø 3. november for å vurdere hva som skal gjøres videre, forteller han. Det var ved påsketider i år han oppdaget at noe var galt:

– Jeg hadde en spillejobb onsdag før Skjærtorsdag. Jeg fikk voldsomt med magesmerter, og jeg ble sendt til Nordlandssykehuset. Der bekreftet de at jeg hadde magesår, og på sykehuset oppdaget de at jeg hadde en svulst i spiserøret, sier han.

To uker senere ble han satt på cellegift. I høst ble spiserøret mer eller mindre operert bort.

– Det har oppstått en komplikasjon med det nye spiserøret. Derfor kan jeg ikke spise på vanlig måte nå. Det fine er at kreften er borte. Tenk om prognosene hadde vært dårlige da jeg kom hjem til mitt nye hus. Det hadde ikke blitt det samme, sier Ken Åge Hansen.

Som har stor tro på at han vil velfungerende både som musikkskolelærer og utøvende musiker etter hvert.