Gå til sidens hovedinnhold

Opplever kraftig økning av kunder som vil gjøre som Conny (47)

Artikkelen er over 5 år gammel

- Man begynner jo å bli voksen og da får man rynker, ler Conny Svendsen (47) fra Tromsø.

Og da rynkene kom valgte Svendsen å gjøre noe med dem. Hun har tatt restylane for å redusere rynker rundt munnen og så har hun tatt Azzalure (Botox).

- Jeg ville ha tilbake det ansiktet jeg hadde før rynkene kom, sier hun ærlig.

For Svendsen var det viktig at det skulle se så naturlig ut som mulig.

- Det handler jo om å vedlikeholde seg, og det skal se naturlig ut. Det skal i hvert fall ikke se overdrevent ut, sier hun.

Svendsen er ikke redd for å innrømme at hun har "fikset" på utseendet. Kanskje ikke så rart. Hun har jobbet i administrasjonen hos Volvat i Tromsø siden oppstartsårene. Men du trenger egentlig ikke lenger å jobbe i bransjen for å være like komfortabel som Svendsen.

- Nord-Norge har vært to år bak Sør-Norge når det gjelder kosmetiske behandlinger, men nå begynner vi å ta dem igjen.

Klinikkleder Bente Holtan Openshaw ved Volvat Tromsø er ikke i tvil. De opplever en kraftig økning av kunder som ønsker seg kosmetiske behandlinger.

- Når det gjelder kosmetiske behandlinger går pila bare èn vei, rett til himmels, forteller Holtan Openshaw.

Kraftig økning

Fra å være noe som bare noen få tok seg råd til, eller turte å gjøre, har peeling, Azzalure (Botox) og restylane blitt til noe "hvermansen" gjør. Alle kjenner noen eller vet om noen som har forstørret leppene sine, glattet ut rynker i ansiktet eller har fjernet "damebarten" sin. Det er ikke lenger noe som er forbeholdt kjendiser og rosabloggere. Også for dama i kassa på nærbutikken og rørleggeren har tanken om å få hjelp til å korrigere utseendet sitt modnet, og stadig flere sparer opp tusenlappene og tar skrittet helt ut.

- Det har blitt avmystifisert. Da vi startet opp denne klinikken i 2001 var kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner noe som ikke ble snakket om. Men med skriverier i media, bloggere og ikke minst sosiale media har det etterhvert blitt avmystifisert. Det snakkes mer åpent om det, og motstanden er ikke lenger så stor, sier Holtan Openshaw.

Dessuten;

- Folk har fått bedre råd.

- Og så er det ikke alle som tør å prøve noe før det er godt utprøvd. Nå er det så mange som har prøvd kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner at flere og flere tar sjansen, sier Conny Svendsen.

- Det er mer "stuerent" å gjøre det nå enn før. Folk er åpne om det.

- Men det skal være naturlig, legger hun til.

Naturlig perfekt

For paradokset er nemlig at samtidig som det blir stadig vanligere å fikse på utseendet, så skal det ikke vises.

- Uttrykket "less is more" har nådd Nord-Norge, sier Holtan Openshaw.

Hun sier de opplever mer og mer blant kundene at de skal forandre utseendet, men det skal ikke vises!

- Kundene sier ofte det; de vil forandre på utseendet men det skal ikke vises at de har gjort noe.

Det skal være naturlig perfekt.

Mest populært

De ser èn stor trend av kosmetiske behandlinger som har kommet det siste året: menn som tar Azzalure (Botox). Det sprøytes inn i ansiktet og reduserer rynker.

- Vi ser en kraftig økning av menn som vil fjerne "sinnarynken" i panna, sier Holtan Openshaw.

- Og det er helt "vanlige" nordnorske menn som kommer og vil glatte ut linjene, legger Svendsen til.

Blant kvinner er sunn hud det viktigste.

- Den aller største trenden vi ser hos kvinner nå er skin booster, sier de to.

Skin booster er en behandling som gjenskaper fukt og balanse i huden og fyller ut.

Azzalure (Botox) og Restylane er også økende blant kvinner, men ikke i like stor grad som før. Og å fylle restylane i leppene for å få såkalt "duck-face" er på nedadgående kurs.

- Det er ikke så mye lepper i fokus som det var før. De som kommer for å gjøre noe med leppene nå er ofte kvinner som har gjort dette tidligere, og det er ofte kvinner over 35 år, sier Holtan Openshaw.

Fortsatt er det puppene som er mest populært å fikse på av plastisk kirurgi, av kundemassen hos Volvat Tromsø.

- Men vi ser også en økning av ansiktskorrigering. Blant annet ser vi at det nå er flere yngre kvinner som ønsker øyelokksoperasjon. Før var det gjerne kvinner i 60-årene som ønsket dette, nå er det ofte kvinner i 40-årene som vil gjøre dette, sier Holtan Openshaw.

Ikke alle får lov

Klinikksjefen kommer med et lite varsku til alle som velger å ta behandlinger;

- Når man velger å få noe injisert må man som pasient forvisse seg om at klinikken vet hva man gjør, og at de stoffene som brukes er legale, sier hun.

Som klinikk er Volvat nøye med å snakke med sine kunder.

- Det er ikke alle som kommer til oss som får tilbud om behandlinger. Tre av ti får ikke tilbud om behandling. Det er viktig at man ikke tror at hele livet vil bli perfekt med behandlingen, sier hun.

Har måttet utvide

Også Essens Dagspa i Tromsø merker en stor økning av kunder som vil fikse på utseendet sitt.

- Det er en stor økning hvert eneste år. Vi har måttet utvide staben og har nå tre sykepleiere som jobber med kosmetiske behandlinger hos oss, sier daglig leder Christin Jentoft.

Hun forteller at også hos dem er kundene opptatt av naturlige resultater. Sykdom og mer stress, kombinert med behandlinger som er tilgjengelig prismessig og at man får se resultatene med en gang, mener hun har gjort sitt til at kosmetiske behandlinger blir mer og mer populært.

Hos Essens er injeksjoner mest populært; restylane og Azzalure (Botox).

- Injeksjoner blir bare mer og mer populært, og det går på alt fra å fjerne rynker til å forstørre leppene. Svettebehandling er også populært, sier Jentoft.

- Vi ser også en økning på behandling av vippeextensions og på hudbehandlinger. Den mest populære hudbehandlingen nå er noe som heter "dermal blading". Det er en behandling hvor man bruker skalpell for å fjerne døde hudceller, forteller hun videre.

Essens i Tromsø opplever også en økning av mannlige kunder, men det er ikke Azzalure (Botox) de først og fremst vil ha her.

- Det er to ting som er mest populært hos menn; hudpleie og laser, forteller Jentoft.

Og når det gjelder laserbehandling er det permanent hårfjerning gutta vil ha, og det er gjerne hår på rygg og skulder som skal fjernes.

Hos hudklinikken Mediva i Tromsø er det "botox" og restylane for å redusere rynker som er populært hos kundene for tiden.

- Også vitalbehandling for huden som skin booster er veldig populært nå, og leppeforstørrelser, sier daglig leder Marianne Elvevold.

Hun startet opp Mediva for tre år siden, og har hatt en jevn økning av kunder siden da.

- Om det skyldes at flere og flere får vite om Mediva eller om det skyldes at flere og flere vil ha slike behandliner vet jeg ikke, men det er ikke tvil om at det er en økning i kundemassen hvert år.

- Og det er "vanlige" folk som kommer til meg. Både unge og gamle og alle er opptatt av at det skal se naturlig ut, sier Elvevold.

Kommentarer til denne saken