Oppfordrer alle elever ved tre Tromsø-skoler til å teste seg

TEST-KLARE: På drop in-testsenteret i Mellomvenen 110 står disse klare til å teste deg  søndag. Tromsø kommune oppfordrer alle unge mellom 15 og 19 år om å teste seg.

TEST-KLARE: På drop in-testsenteret i Mellomvenen 110 står disse klare til å teste deg søndag. Tromsø kommune oppfordrer alle unge mellom 15 og 19 år om å teste seg. Foto:

Tromsø kommune sendte søndag en tekstmelding til alle elevene ved Kongsbakken, Tromsdalen og Ishavsbyen videregående skoler.

DEL

– Jobben med å slå ned utbruddet av covid-19 hos elever på videregående skoler i Tromsø er nok ikke over. I tiden fremover er det fremdeles viktig å bli testet dersom man har symptomer på luftveisinfeksjoner.

I meldingen opplyser smittevernlege Trond Brattland at personer har testet positivt uten å ha symptomer.

– Det betyr at det kan være lurt for elever som ikke har vært syk og som aldri har vært testet å ta en test for å utelukke sykdom, skriver Brattland.

Tromsø kommune har i helgen etablert et drop in-testsenter i Mellomvegen 110, som er åpent til klokken 20.000 søndag.

Ifølge kommunen er det søndag ingen ventetid.

– Vi anbefaler alle som har symptomer på luftveisinfeksjon (også lette symptomer) eller som ikke har testet seg de siste ukene om å stikke innom, skriver Brattland.

Ønsker du å teste deg, må du merke deg følgende:

  • Alle som skal teste seg må ha med legitimasjon, bruke munnbind og være påpasselig med å holde minst to meters avstand til andre.
  • Det vil være personell til stede for å holde orden og avstand i køen.
  • Parkering på oppmerkede plasser.
  • Har man symptomer eller er i karantene skal man ikke bruke offentlig transport.
  • Husk navnet på fastlegen om du har.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken