Oppdretter i Troms fant hull i laksemerde: - For tidlig å si noe konkret om omfanget

RØMT LAKS: Fredd-Jarle Wilsgård er daglig leder i Wilsgaard fiskeoppdrett. Oppdrettselskapet jobber nå for å finne ut hvordan det har oppstått hull i en laksemerde på Senja.

RØMT LAKS: Fredd-Jarle Wilsgård er daglig leder i Wilsgaard fiskeoppdrett. Oppdrettselskapet jobber nå for å finne ut hvordan det har oppstått hull i en laksemerde på Senja. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Wilsgård fiskeoppdrett oppdaget torsdag ettermiddag et hull i en laksemerde på sin lokalitet i Ytre Jøvika i Berg kommune på Senja. Det jobbes nå med å finne ut av omfanget på rømmingen og hvordan hullet har oppstått.

Hullet ble oppdaget etter at det ble mistet en fisk på sjøen i forbindelse med en lusetellingi forrige uke. I henhold til vanlig prosdedyre ble det satt ut såkalt gjenfangstgarn for å få tak i fisken.

På 23 meters dyp

Onsdag denne uken satt to laks fra anlegget i gjenfangstgarnene.

«Vi iverksatte umiddelbart dykkerkontroll av alle merdene», skriver daglig leder i Wilsgaard fiskeoppdrett, Fredd Wilsgaard, i en pressemelding.

I kontrollen ble det avdekket et hull på 23 meters dyp.

«Hullet var «L» formet, med en størrelse på ca 0,25 m2», opplyser Wilsgaard.

Det er 97.400 friske fisk i den aktuelle merden, ifølge oppdretteren.

Kan skade villaksbestanden

Rømming av laks er en stor utfordring for oppdrettsnæringen og næringen er pålagt strenge rutiner både for gjenfangst av rømmet fisk og forebygging av rømming.

Målet er å unngå at rømt fisk skal negativt påvirke villaksbestanden gjennom at den rømte laksen gyter sammen med villaksen.

«Sammen med myndighetene vil det de neste dagene legges rammer for gjenfangstfisket og den øvrige oppfølging», opplyser Wilsgaard i en pressemelding.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken