Operasjon Dagsverk er et tiltak som hvert år engasjerer skoleelever over hele landet. Årets prosjekt er intet unntak. Operasjon Dagsverk velger som kjent et nytt formål for pengene som samles inn hvert år, og i år skal pengene gå til Nigeria, hvor det er et desperat behov for midler til å bekjempe oljesøl og annen forurensning.

Her i Tromsø er elevene like engasjert som alltid, og elevene har flokket til ulike arbeidsplasser i håp om å få seg jobb. Vi i Nordlys fikk muligheten til å snakke med noen av elevene som hadde funnet seg jobb på Kystens hus.

Blir behandlet godt

- Jeg er 13 år, og går på Tromstun skole. Til nå har vi hjulpet førsteklassingene med å tegne fisker, siden akvariet ble ødelagt. Jeg liker meg her, jeg føler at vi blir behandlet godt. På OD-dagen bruker elever én dag av sin utdanning til å samle inn penger til bestemte saker. I år går pengene til utdanning av oljevakter i Nigeria, sier Sondre Rydningen Bjerkås.

 

- Jeg er 16 år, og går førsteåret på Kongsbakken videregående skole. Jeg var litt seint ute med å skaffe meg jobb, men jeg fant heldigvis en annonse om denne jobben på Facebook. Jeg søkte, og fikk jobben. Det var egentlig ganske tilfeldig, sier Arin Lund Melvik.

- Akvariet var ødelagt, så i stedet for å ha levende fisker der, hjalp vi barna med å male fisker som vi skal tape på akvariet, sier Melvik.

Det ingen tvil om at elevene vet hva de jobber for.

Deler ut fiskekaker

- OD går ut på at elever fra hele Norge tar seg fri én dag i løpet av skoleåret, for å samle inn penger. I år går pengene til Nigeria, sier Melvik.

- Jeg er 13 år gammel, men jeg blir 14 i år. Jeg går i niende klasse på Tromstun skole. Jeg så en annonse på Facebook, og siden jeg ikke hadde funnet meg jobb til OD ennå, søkte jeg her. Det jeg gjør her er å hjelpe førsteklassingene som besøker oss med å tegne og male fisker, og å dele ut fiskekaker. I år går OD-pengene til Nigeria. OD går ut på at elever bruker en skoledag i året på å jobbe, for å samle inn penger til ulike saker, sier Ingrid Aune Nilsen.

- Jeg er 14 år gammel, og går på Tromstun skole. Jeg fant også jobben på Facebook. Pengene som samles inn på OD-dagen i år går til utdanning i Nigeria. Jeg trives, det er fint å hjelpe andre, sier Mia Lunndal Knudtsen.

 

- Jeg er 13 år, og går i åttende klasse på Tromstun skole. Jeg fant jobben via en annonse på Facebook. Jeg synes det er veldig gøy og spennende å jobbe her. Det vi gjør her er å hjelpe barna med å male og tegne fisker. Barna som kommer innom oss i dag er førsteklassinger. Jeg vet at pengene går til Nigeria. OD går ut på at vi elever jobber en skoledag hvert år for å samle inn penger til en bestemt sak, sier Karoline Hanssen.

- Jeg er 13 år, og går på Sommerlyst skole. Jeg hadde problemer med å finne meg jobb, ettersom det var mange andre som hadde søkt på de arbeidsplassene jeg søkte på. Jeg fant heldigvis annonse om denne jobben på Facebook. De trengte folk her, så da søkte jeg, sier Kasper Holmøy.