Internasjonal suksess for unge operastjerner fra Nord

STOR SUKSESS: Mezzosopranen Lilly Jørstad fra Vadsø fikk ikke norsk statsborgerskap, men ble tatt imot med åpne armer i Italia. Der gjør hun stor suksess.

STOR SUKSESS: Mezzosopranen Lilly Jørstad fra Vadsø fikk ikke norsk statsborgerskap, men ble tatt imot med åpne armer i Italia. Der gjør hun stor suksess. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Mezzosopranen Lilly Jørstad fra Vadsø, som ikke får bli norsk statsborger, er blitt tatt imot med åpne armer i Italia. Det skjer selv om hun har bodd i Norge i mange år og hennesforeldre på farssiden er norske.

Samtidig opplever sopranen Hamida Mariam Kristoffersen fra Bjarkøy at Operahuset i Zürich i Sveits der hun har studert det siste året, nesten ikke vil gi slipp på henne og har tilbudt henne å bli et år til.

Er helt fantastisk

-Dette er jo bare helt fantastisk, sier professor Anne-Lise Sollied Allemano ved Musikkonservatoriet, Universitetet i Tromsø.

Hun og mannen Carlo har hatt begge to som masterstudenter. Lilly Jørstad dro fra Tromsø til Milano der hun ble tatt opp som student ved Accademia Teatre alle Schala, for øvrig den eneste fra Norge som er sluppet gjennom det trange nåløyet for å studere der.

Lilly i stor rolle

I denne uka var det premiere på Rossinis Barberen i Sevilla i Accademia Teatre. Ei ny forestilling ble spilt fredag kveld, og den skal også framføres 4. og 6. august.

-Så vidt jeg har skjønt har både forestillingen og aktørene, deriblant Lilly, får utmerket kritikk, sier Anne-Lise Sollied Allemano. To viktige solister, Ruggero Raimondi og Leo Nucci bidro også til suksessen i denne nyoppfriskede versjonen i Ponnelles regi.

Hamida Maryam Kristoffersen(27) ferierer for tiden på stedet hun er vokst opp, Bjarkøy. Hun har skrevet kontrakt med Den norske Opera- og ballett om hovedrollen som Michala i «Carmen» som skal ha premiere 2. oktober. Det blir hennes debut på Den norske Opera.

-En drømmerolle for meg, sier hun til Nordlys. Hun forteller at hun er blitt tilbud et ekstra år på Akademiet til operaen i Zürich i Sveits.

-Men jeg hadde skrevet kontrakt med Den norske Opera da tilbudet fra Sveits kom. Og de godtok at jeg kunne ta rollen og komme tilbake da den oppgaven var over, sier hun.

Øver på Bjarkøy                   

På Bjarkøy øver hun til konserten hun skal ha i Harstad neste måned. Da står Edvard Griegs musikk på programmet. Deretter går turen til Lofoten.

-Jeg gleder meg veldig til rollen som Michala, sier hun til Nordlys.

-Vi skal heller ikke glemme at en annen av våre tidligere studenter, Thomas Røshol er tatt opp som student ved operaen i Stuttgard, sier Anne-Lise Sollied Allemano, som selv gleder seg stort til å oppleve Hamida på scenen i operahuset i Oslo.

-Det ryktes at det planlegges å sendes ei større gruppe operaelskere fra Tromsø til Oslo for å høre Hamida, sier Anne-Lise Sollied Allemano.

Artikkeltags