Kulda kan true åpningen av barnas skifest – her er rådene hvis det blir renn

SKIGLEDE: Ingrid Haugen Stikbakke i aksjon under fjorårets onsdagsrenn. Onsdag denne uka skal det første av vinterens ni renn arrangeres i Tromsdalen, men spørsmålet er om det er for kaldt til å starte skifesten.

SKIGLEDE: Ingrid Haugen Stikbakke i aksjon under fjorårets onsdagsrenn. Onsdag denne uka skal det første av vinterens ni renn arrangeres i Tromsdalen, men spørsmålet er om det er for kaldt til å starte skifesten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sprengkulda skaper usikkerhet for arrangørene av onsdagsrennene.

DEL

Onsdag denne uka skal det første av totalt ni onsdagsrenn i Tromsø gå av stabelen i Tromsdalen.

Kulda i Tromsø skaper en viss usikkerhet rundt om åpningsrennet kan arrangeres. Det er meldt ti minusgrader i Tromsø onsdag, og de fleste som har tatt en tur i området rundt TUIL Arena og gravlunden i Tromsdalen vet at det gjerne er noen grader kaldere der.

Samtidig meldes det opp mot ti sekundmeter vind, og normalt sett er de aktuelle reservearenaene på Tromsø skistadion og Storelva mer vindutsatt enn Tromsdalen.

– Vi driver og overvåker temperaturene, men vi håper at vi skal kunne arrangere rennet, sier leder i TUIL Ski, Pål Jørgensen.

– Tromsdalen ligger normalt sett ganske skjult for vinden, så jeg tror ikke flytting er et alternativ. Det sies at minus 15 er grensa for de som er under 16 år, og det er gjerne noen grader kaldere i Tromsdalen enn på Vervarslinga – men vi håper det går bra. Er det meldt ti minus, kan det kanskje være tolv i Tromsdalen, legger han til.

– Ikke kom i tynne skihansker

Tidligere har mangel på snø kunnet være en utfordring. Det er det ikke nå, og derfor håper man at ikke sprengkulda skal sette en stopper.

Hvis åpningsrennet arrangeres, har Jørgensen og co. noen klare råd til de som ønsker å delta.

– Det vil jo være noe hver enkelt må vurdere for sine barn med tanke på kulda – og det viktigste er uansett å kle seg godt. Da må man sørge for å ha tjukt med ull, gode votter og en tjukk lue eller buff – og ikke komme i tynne skihansker, sier TUIL Ski-lederen.

Om onsdagsrennene kommer i gang denne onsdagen kan bli en vurderingssak nesten helt opp mot starten. Jørgensen understreker at man har gode varslingsordninger ut til alle som har meldt noen på.

– Det kan bli i morgen (onsdag), det er ikke en avgjørelse vi føler at vi kan ta nå – men sånn som været er nå, mener vi at det er innenfor, sier Pål Jørgensen.

Per nå er nesten 700 barn meldt på onsdagsrennene i 2018. Normalt sett er det opp mot 1000 som deltar i løpet av vinterens renn.

Her er en rekke blinkskudd fra onsdagsrennene i 2017:

 

Artikkeltags