Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er helt topp, og musikken er helt fenomenal

Artikkelen er over 6 år gammel

Pasienter og pårørende danset høsten inn ved Sør-Tromsøya sykehjem.

- I går reiste vi med Hurtigruta fra Finnsnes til Tromsø, og der var det et kjempegodt koldtbord. Men dette her - det tar prisen.

Kurt Ingulfsen (70) kan ikke få skrytt nok av høstfesten som de ansatte ved avdelingen Geitrams ved Sør-Tromsøya sykehjem har stelt i hop torsdag kveld. En lekker buffet bugner av sjømat og skalldyr, og langbordet lyser i oransj, brunt, rødt og gult etter at de ansatte har skaffet planter og dekorasjoner til veie.

Skaper samhold

I den ene enden av lokalet framfører Martin Brynjulfsen DDEs "Vinsjan på kaia", i den andre enden trikser Ingvald Reiertsen med rullestolen slik at avdelingsleder Dagmara Pyzara-Gibson får seg en svingom på dansegulvet.

- Dette er helt topp, og musikken er helt fenomenal. Særlig kombinasjonen mat og musikk er suveren, mener Ingulfsen.

Det er slett ikke første gang pasienter og pårørende samles til festligheter ved Sør-Tromsøya sykehjem. Avdelingsleder Dagmara og trivselskontakt Trine Lise Hansen bekrefter at beboerne på sykehjemmet akkurat har vært på tur med Hurtigruta. Til jul er det selvsagt julebord - der de ansatte selv lager maten, og nå er høstfesten så populær at også den trolig blir tradisjon.

- Det handler om å skape samhold både for beboere og pårørende. Vi ser jo at alle liker det, så nå skal vi prøve å få det til hver høst. Påmeldinga skjedde på 1-2-3, sier Trine Lise Hansen.

 

- Stiller alltid opp

Deltakerne på høstfesten har fått med seg de siste dagenes avsløringer i Nordlys om grove avvik i omsorgstjenesten, svikt i behandlingen og ansatte som har så mange oppgaver å løse at arbeidstida rett og slett ikke strekker til.

- Jeg skjønner at det kan skje feil enkelte ganger. Men jeg har overhode ingenting negativt å si om Sør-Tromsøya sykehjem, fastslår Ingulfsen.

Kona Alis Ingulfsen er helt enig. Hun besøker sin ektemann på sykehjemmet, og klarer til og med lokke han ut på dansegulvet.

- Det er fantastisk hva de klarer å stelle i stand.

Vebjørg Lelands ektemann er også beboer på sykehjemmet. Hun berømmer de ansatte, og mener de ofte yter langt mer enn det som kan forventes.

- De ansatte stiller alltid opp, og de gjør virkelig maks ut av den bemanningen de har.

- Pluss i mange uker

Kurt Ingulfsen mener de ansatte ved sykehjemmet er dyktige både til å arrangere sosiale treff som høstfesten, og til å følge opp pasientene fra dag til dag.

Etter en festlig kveld som denne tror han deltakerne uansett kommer til å være i god form lenge.

- Ja, dette kommer til å være et pluss i mange uker framover.

Kommentarer til denne saken