Olavsvern kan bli akuttmottak

MULIG MOTTAK: Den tidligere marinebasen Olavsvern kan bli midlertidig mottak. I forrige uke ble hovedeier Gunnar Wilhelmsen forespurt om det er mulig å etablere et midlertidig mottak der.

MULIG MOTTAK: Den tidligere marinebasen Olavsvern kan bli midlertidig mottak. I forrige uke ble hovedeier Gunnar Wilhelmsen forespurt om det er mulig å etablere et midlertidig mottak der.

Artikkelen er over 4 år gammel

Gunnar Wilhelmsen bekrefter at han er kontaktet av Fylkesmannen.

DEL

Sist fredag fikk Gunnar Wilhelmsen, som er hovedeier av Olavsvern, en telefon fra Fylkesmannen i Troms - med forespørsel om Olavsvern kan benyttes som akuttmottak.

- Ja, jeg har fått en telefon, sier Wilhelmsen, som sier han anser anlegget som godt egnet til formålet.

- Per i dag er det ikke så mange ledige overnattingsplasser der, men anlegget er godt egnet,  sier Wilhelmsen.

Olavsvern base består blant annet av et pendlerhotell som ble bygd i 1994. Bygget er på hele 4557 kvadratmeter. I følge egne nettsider er bygget moderne og velholdt og godt utstyrt. Fellesarealer består av bar, tv-rom, møterom, treningsrom, garderober, badstue, oppbevaringsrom,boder og vaskerom. I 2. og 3. etasje er det 78 enkeltrom med seng, skrivebord og egne bad. Det er flere fullt utstyrte felleskjøkken med spisebord i hver etasje. I 4. etasje er det 15 leiligheter med bad, kjøkken og eget soverom.

Om han er interessert i å åpne for mottak, vil han ikke svare på nå.

- Jeg tar ikke stilling til det før jeg eventuelt hører noe konkret fra UDI, sier Wilhelmsen.

LES OGSÅ: - Denne Gunnar Wilhelmsen står garantert på lønningslista til Kreml

Fylkesmann Bård Pedersen bekrefter at Wilhelmsen har blitt kontaktet av etaten.

- Det som skjer nå, skjer raskt, så vi må jakte alternative mottak. Men vi har bare kontaktet potensielle utleiere for UDI. Utover det har vi ingenting med etableringen av mottak å gjøre, sier Pedersen.

Han mener flere kommuner i Troms nå må forberede seg på å bli vertskommune.

- Så fremst man har mulighet for overnatting, må man være innstilt på å bidra. Det kom 1113 over grensen ved Statsskog i forrige uke. De som kommer må jo plasseres et sted, sier Pedersen.

Ikke gå glipp av noe, få tilgang til Nordlys+ her.

Artikkeltags