Lørdag klokken 15.00 er det duket for NM-cupfinale for G19-lag mellom Molde og TIL på Aker stadion i Molde.

TILs G19-lag har slått ut Alta, Bodø/Glimt, Stabæk og Sandnes Ulf på sin vei til finalen.

Trener for laget er Ola Rismo, sønn av TILs 1986-cuphelt og nåværende styremedlem i klubben, Tore Rismo.

Tapte finalen 0-8

Selv om pappa har skrevet seg inn i TIL-historien som cupvinner, gikk det ikke helt veien da pappa var i samme sko som Ola er denne lørdagen.

Tore Rismo har nemlig selv opplevd å lede TILs juniorlag ut til cupfinale i 2003, men for 18 år siden gikk det ikke helt veien.

Viking gikk seirende ut etter en «knepen» 8-0-seier.

– Jeg tror det er det desidert største tapet jeg har hatt som trener i noen sammenhenger. Det var en lettelse da dommeren blåste av, humrer Tore Rismo.

Han legger inn noen formildende omstendigheter som forklarer litt om de stygge sifrene.

– Oppladningen var ikke helt optimal. På grunn av karantene og kort var det egentlig bare halve laget som startet semifinalen som var tilgjengelig i finalen.

– I tillegg spilte vi i 3. divisjon den høsten, og hadde egentlig bestemt at vi ikke hadde råd til å rykke opp eller ønsket det. Vi satte alle bremsene på for å unngå å vinne 3. divisjon – så det ble en veldig ugunstig oppkjøring til den finalen.

– Men bevare meg vel, vi tapte for et mye bedre lag. Det var et Viking-lag med spillere som Christian Grindheim og André Danielsen. De var veldig gode, sier Rismo senior.

– Betyr mye for alle

Når Nordlys snakker med Rismo junior, er det midt i reisen fra Tromsø mot Molde fredag.

Han vil gjerne ha noe å smile av i neste familiemiddag med pappa, men han er i all hovedsak svært fokusert på hva laget hans skal klare å levere i finalen lørdag ettermiddag.

– Det er god stemning her, jeg tror folk er spent og gleder seg veldig. Vi har en god følelse, og tar med oss masse selvtillit fra sesongen som har vært. Dette er noe vi har jobbet for i hele år. NM er det store høydepunktet hvert år, der får man møtt de beste juniorlagene i landet. Å spille en finale tror jeg betyr veldig mye for alle sammen.

– Så er det naturlig at man er litt nervøs, men det er bare en god følelse – det forteller bare at det betyr noe. Jeg tror dette blir et utrolig fint punktum for de to siste årene som har vært, fra koronaen startet til der vi er nå. Det har vært lange perioder med mye egentrening og tid hjemme, sier Ola Rismo.


Spillere klare etter brudd

Det har vært litt usikkerhet rundt spillere som Daniel Bassi og Didrik Hafstad etter brudd i henholdsvis håndleddet og kjeven, men Ola Rismo rapporterer at begge er med på reisen og aktuelle for å spille.

Selv om han ikke har mange fravær i eget lag, tror han på en meget tøff finale mot et Molde-lag som nærmest har «cruiset» til finalen.

Hjemmelaget slo Ranheim 4-1 i første runde, og har fulgt opp med 6-2 over Aalesund, 7-0 over Sarpsborg 08 og 4-1 over Rosenborg i semifinalen. Det gir 21-4 i målforskjell på fire kamper. Trolig stiller de blant annet med A-lagsspiss David Datro Fofana (18) på topp i finalen lørdag.

– Det blir en beintøff kamp, vi møter et godt lag og må nok være på vårt aller beste hvis vi skal få et bra sluttprodukt, sier G19-treneren.

– Et bra sluttprodukt i dette tilfellet er vel å løfte pokalen?

– Hehe, jada, det er det som er målet. Men det er viktig å huske på hvorfor vi er der vi er – det er lagfølelsen og den jobben vi har gjort sammen.

At en eventuell finaleseier gir plass både i en skandinavisk turnering i Marbella og neste utgave av Champions League for G19-lag har han ikke i tankene.

– Jeg må være så pass kjedelig og ærlig å si at jeg kun har fokus på lørdagen. Det er klart, det ville vært stort for Tromsø IL å delta der, men vi må først og fremst ha fokus på å være en god utgave av oss selv, så får vi heller ta det hvis det kommer, sier Ola Rismo.