Gå til sidens hovedinnhold

Tine-ansatte får «koronabonus»

Tine bruker over 50 millioner kroner på bonusutbetalinger.

(Nettavisen)

Når neste lønning tikker inn til Tine-ansatte 20. april, får de utbetalt en «koronabonus» i tillegg til vanlig lønning.

- Det er en engangsutbetaling for å vise at Tines eiere, 9.140 melkebønder, setter pris på innsatsen ansatte har gjort i koronaåret, sier Ole Martin Buene, kommunikasjonsdirektør i Tine, til Nettavisen.

Det var avisa Gudbrandsdølen Dagningen som meldte om nyheten først.

Lønnsbonusen er på 2.500 kroner eller 10.000 kroner per ansatt, avhengig av hvor mye man jobbet i perioden juni-desember 2020.

- De aller fleste ansatte, rett opp under 4000 av våre totalt cirka 4300 ansatte i Tine SA, får 10.000 kroner, sier Buene.

Les også: Salgsvekst for Tine: Nordmenn kjøper mer ost og melk

Totalsummen blir i overkant av 50 millioner kroner.

- Dette er raust, og det er kjempebra, sier meierisjef Knut Magne Tofte ved Tine Tretten i Øyer kommune, til GD.no.

- Har tatt en risiko

2020 har vært et veldig bra år for Tine, da «stengte» grenser førte til at nordmenn måtte handle i Norge, i tillegg til at færre var på reise og var mye hjemme.

Tine-ansatte på avdelingen for logistikk og produksjon ble regnet som samfunnskritiske i fjor, påpeker Buene, og bedriften setter pris på risikoen de har tatt.

- Ansatte har tatt en risiko ved å komme på jobb, og har bidratt til at vi har levert gode resultater. Det vil vi belønne, sier han.

Les også: Tine-sjefen tapte en million om dagen i 2019

Buene trekker også fram at 2020 har vært et annerledes år også for de på hjemmekontor, og har gitt mange en ekstra belastning.

Motivasjon for 2025-målet

At selskapet velger å gi ansatte en ekstra bonus er helt uvanlig for Tine å gjøre, ifølge Buene. De håper ansatte både ser på det som en takk for innsatsen, og en motivasjon til videre arbeid framover.

- Vi har noen utfordringer i tiden framover, fordi vi skal prøve å nå målet vårt om en omsetningsvekst på tre milliarder kroner innen 2025, sier han, og fortsetter:

- 2020 gitt oss et pusterom fra store utfordringer, siden vi har fått gode resultat. Men vi vet at dette ikke vil vare.

Les også: Ny rapport: Denne bransjen blir vinneren i 2021

Tøff nedbemanning

De har imidlertid flere mål som en del av strategien fram til 2025, blant annet skal hele organisasjonen effektiviseres.

- Det vil bli krevende å nå målene når grensene åpner, selv om vi har planer for hvordan vi tenker vi skal klare det, sier han.

Bonusen kommer etter en tøff periode for meierikjempen. Høsten 2019 ble det bestemet at Tine måtte kutte rundt 400 stillinger. Det skyldtes kutt i eksportstøtten til Jarlsberg-osten, som førte til et redusert behov for melkeproduksjon.