Troms ble fredag ettermiddag og kveld truffet av et lavtrykk med store snømengder. Meteorologisk institutt har fredag kveld utvidet sitt farevarsel til å gjelde også Nord-Troms.

Varslingstjenesten Varsom.no oppgraderer også skredfaren for Tromsø-regionen fra 2 (moderat) til 3 (betydelig).

Dette er varselet for julaften:

«På Kvaløya og i Malangen kom det en god del snø fredag kveld. Stedvis sammen med en del vind. I disse områdene vil det være svært lett å løse ut skred på vedvarende svake lag av kantkorn om det er hit du legger turen på julaften. Du kan løse ut skred på avstand», melder varsom.no.

For Lyngen og Nord-Troms var det allerede meldt faregrad 3. Foreløpig melder Varsom at snødekket kan stabilisere seg til 1. juledag i Tromsøregionen, men dette varselet vil bli oppdatert daglig.

«Ellers er situasjonene i regionen at det noen steder er lett å løse ut farlige skred på svake lag som ligger rundt en halvmeter ned i snødekket. Skred kan også løsne på avstand (fjernutløsing), sånn at skredene løsner over deg. Dette på grunn av et svakt lag av kantkorn og eller rim som har stor utbredelse. En dryss nysnø og bris vil danne ferske fokksnøflak i utsatte formasjoner. Her vil det være lett å løse ut små skred i den ferske snøen. Økt belastning på de dypere svake lagene vil også gjøre at det er lettere å løse ut skred på disse der det har lagt av fersk fokksnø».