Gå til sidens hovedinnhold

Her er det nordnorske drømmelaget fra Oddsen-ligaen

Artikkelen er over 5 år gammel

Har vi oversett noen i jakten på de elleve beste? Si din mening!

Onsdag og torsdag spilles 1.runde i NM-cupen, med en rekke nordnorske lag i aksjon.

Amedia og Nordlys satser hardt på Oddsen-ligaen denne sesongen, norsk 2.divisjon. Vi har plukket ut det vi mener er den beste førsteelleveren, med innbyttere, bestående av spillere fra TUIL, Alta, Finnsnes og FK Senja.

Enig eller uenig? Del din mening til: sporten@nordlys.no eller i kommentarfeltet på Facebook-siden vår https://www.facebook.com/nordlyssporten.

Våre utvalgte:

Keeper: Eirik Sørensen (30), TUIL

Veteranen har mange sesonger bak seg i både 1. og 2.divisjon med TUIL, i tillegg til en sesong i eliteserien med TIL. Reaksjonssterk og matchvinnertype.

Høyreback: Steffen Skogvang Pedersen (21), TUIL

Løpssterk og teknisk god back, som er blitt et giftig og nyttig angrepsvåpen for TUIL etter overgangen fra Fløya. Bedre offensivt enn defensivt, men danker ut Senjas Kjetil Warholm og Altas Martin Norbye.

Midtstopper: Mats Frede Hansen (23), Alta

Kirkenesgutt, som har blitt en suksess i Alta etter overgangen fra naboklubben BUL. Duellsterk midtstopper, som leser spillet bra.

Midtstopper: Tobias Vibe (24), TUIL

Høyreist og duellsterk midtstopper fra Lødingen. Spilte flere gode sesonger for FK Senja, før han gikk til Hødd. Overgangen til cupmesterne fra 2012 ble ingen suksess, men etablerte seg i TUILs førsteellever i fjor. Velges foran klubbkollega Bertheussen.

Venstreback: Hans Åge Yndestad (34), Finnsnes

Backveteran med en rekke sesonger i eliteserien for TIL. Sulten på å spille videre er der, og leverte bra for TUIL i 1.divisjon i fjor. Nytt kapittel i karrieren i Finnsnes. Herlig oppofrende spillestil.

Midtbane: Tomas Kristoffersen (21), TUIL

Kanskje divisjonens beste spiller. Mange trodde, vi inkludert, at han skulle bli hentet av lag på høyere nivå etter fjorårets 1.divisjonssesong. Sprer pasninger, takler, balanserer, kan drive med ball og har et tungt skudd. Nær komplett spiller.

Midtbane: Andreas Løvland (21), Finnsnes

Liten midtbaneterrier. Pasningssterk med godt driv og herlig trykk i spillet sitt. Debuterte som purung tenåring for Lyngen/Karnes i seniorfotballen og er allerede en veteran, selv om han bare er 21 år.

Midtbane: Håvard Nome (24), Alta

Løpssterk midtbanespiller som aldri gi motstanderne fred. Bra basisteknikk. Kapasiteten gjør at han ofte er i scoringsposisjoner, og bidrar med både mål og assist. Takler mye, og sikrer sin part av gule kort.

Angrep: Mohammed Ahamed (29), TUIL

Bevegelig, teknisk veldig god og smart angriper, som spiller med mye energi og entusiasme. Plasserer seg godt innenfor 16-meteren, og scorer en rekke mål med hodet, tross kun sine 166 centimeter. En attraksjon på sitt beste.

Angrep: El Hadji Sega Ngom (24), Alta

Råsterk tankspiss, som på sitt beste er utilnærmelig i duellspillet. Har herjet med en rekke eliteserimidtstoppere, men har aldri fått en reell sjanse i eliteserien. Det skal Alta være glad for. Blir en nøkkelspiller for finnmarkingene, om de skal nå målet om opprykk. Scorer imidlertid ikke nok. Forbedrer han effektiviteten, så blir han plukket opp.

Angrep: Vegard Bergstedt Lysvoll (25), TUIL

Teknisk god avslutter, med bra frekvens og bra fotballhurtighet. Flink til å kombinere på små flater. En garantist for mange mål i både 1. og 2.divisjon. Prøvde seg i TIL, men fikk aldri muligheten til å etablere seg der. Har potensial til å spille på øverste nivå. Ville for eksempel vært en perfekt makker for Altas Sega Ngom.

De som ikke fikk plass i elleveren, men som holder seg varme på sidelinja:

Hans Henrik Johansen (keeper, Finnsnes) Råsterk fysikk, stor rekkevidde og mye rutine med sine 36 år.

Eirik Bertheussen (midtstopper, TUIL) Stopperbauta som har levert på toppnivå i mange år. Ute av laget på grunn av mange straffespark i mot det siste året, blant annet i serieåpninga mot Finnsnes.

Kjetil Warholm (back, FK Senja) Løpssterk back, som er bra i posisjonsspillet og god med ball.

Tom Erik Bang Kristiansen (back, Finnsnes) Strålende venstrefot, og et farlig angrepsvåpen på dødballer. Mangler elitetempo.

Christer Johnsgård (angrep, FK Senja) Spissturbo, som løper og jager i 90 minutter. Hurtig og god bakromsspiss.

Magnus Nikolaisen (angrep, Alta) God avslutter, med god fart og flink til å utfordre en mot en. Flink til å søke og finne bakrom.

 

Kommentarer til denne saken