Det var en sjåfør i Vatne Transport DA som så den angivelige ulven løpe over E6 onsdag kveld klokka 20:30 i Sundlia i Målselv kommune.

Selskapet varslet Statens naturoppsyn om observasjonen.

Regionansvarlig for rovvilt i Troms hos SNO, Thomas Johansen, forklarer at det er vanskelig å si sikkert om det er en ulv fordi videoen er kort og dyret løper raskt.

– Det ligner veldig på en ulv, enten er det ulv eller så er det en ulvelignende hund. Det kan være vanskelig å skille ulv og hund på avspor og her har vi kun filmen, sier Johnsen i SNO som har sendt videoen videre til mange som har peiling på ulv.

Også Tor Eriksen i viltnemnda Målselv er enig med Thomas Johansen.

– Mye tyder på at det er en ulv. Det er ikke hundre prosent verifisert enda, men både farge, fart og størrelse tyder på at det er en stor ulv, Eriksen.

Svært sjeldent

I Hedmark, Oppland og sør i Trøndelag skjer daglige ulveobservasjoner, men å se ulv så langt nord i landet er svært usedvanlig.

– Det er ikke hver dag vi har besøk av den karen her i området. Det er veldig sjeldent og vi må tilbake et par år i tid før det skjedde sist, forteller Eriksen.

Også tidligere i sommer ble det en ulv observert i Troms, nærmere bestemt Kvænangen. Om det er snakk om samme ulv er foreløpig vanskelig å si.

Les også: Ny observasjon av ulv i Nord-Troms: – Det er sikret bilder av spor

– Vi holder kontakten med SNO og håper på å finne noe DNA som kan finne ut om det er samme slekt, sier Eriksen.

Han forteller at ulv er streifdyr som kan komme innom Troms. Han tror det er større sannsynlighet for at ulven kommer fra Finland eller Russland, enn at den kommer hele veien fra Sør-Norge.

Muligheten for at dette kan være samme ulv støtes av SNO.

– Det er ganske sjeldent med ulv her, men vi vat at det er ett streifdyr i området. Det er mulig at det er samme ulven, det kan vi ikke vite, men det kan fort være, sier Johansen til Nordlys.

Vil bli fulgt med på

– Hva skjer fremover i saken?

– Ikke noe mer enn at det er interessant å følge med i området. For sau og reinsdyr er helt klart ulven en trussel, sier Eriksen og påpeker at Stortinget har vedtatt egne habitater for ulven og dermed bestemt at det ikke skal være ulv i nord.

Reinsdyreiere og saueeiere i området har blitt informert om observasjonen.